Αντιδημοκρατικό ατόπημα Βούρου Νο2: Πρότεινε στην αντιπολίτευση μόνο 2 θέσεις στις 15 για τις Σχολικές Επιτροπές – ρεπορτάζ

Συνεχίζοντας την αντιδημοκρατική συγκρότηση των θεσμικών οργάνων του Δήμου η 4μερής δημοτική αρχή πρότεινε μόνο δυο θέσεις στην αντιπολίτευση από τις 15, στα Δ.Σ. των Σχολικών Επιτροπών. Εκμεταλλευόμενος τις αντιδημοκρατικές νομοθετικές αλλαγές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και βαφτίζοντας την συμπολίτευση Γρετζελιά – Κωνσταντινίδη σε αντιπολίτευση, ο Γ. Βούρος πρότεινε στις παρατάξεις που εκπροσωπούν το 45% του λαού της πόλης μας να καταλάβουν μόλις το 13,3% των θέσεων των δυο αυτών βασικών επιτροπών για τη λειτουργία των σχολείων.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2 Οκτωβρίου ήταν αντάξια κατωτάτου επιπέδου θεατρικής επιθεώρησης. Αρχικά ο Γ. Βούρος εισηγήθηκε τα μέλη της παράταξής του που θα συγκροτήσουν τις Σχολικές Επιτροπές, αλλά και των συνεργαζόμενων παρατάξεων Γρετζελιά και Κωνσταντινίδη. Στη συνέχεια και μετά το σφυροκόπημα που δέχτηκε από τον Άρη Βασιλόπουλο τόσο για την ελάχιστη συμμετοχή της αντιπολίτευσης, όσο και για τη μειωμένη συμμετοχή των διευθυντών των σχολείων και την κάθετη άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δεχθεί αυτή την εξευτελιστική συμμετοχή, άρχισε να το… σκέφτεται.

Τελικά και αφού εξαντλήθηκε όλο το νομικίστικο οπλοστάσιο για να δουν αν μπορούν να διευρύνουν τη συμμετοχή της σχολικής κοινότητας (πρόταση που κατέθεσε ο Χάρης Τομπούλογλου) ο… θίασος των 4 κατέληξε να υποστηρίξει την αρχική του πρόταση. Μόνο που ο Βούρος εισηγήθηκε τα μέλη που αναλογούν στην παράταξή του, ο Γρετζελιάς τα… δικά του και ο εισηγητής του θέματος Κωνσταντινίδης τα… δικά του. Και οι δυο Σχολικές Επιτροπές πλέον θα απαρτίζονται μόνο από μέλη της 4μερούς συμπολίτευσης και με την ελάχιστη συμμετοχή 2 διευθυντών και μιας προϊσταμένης νηπιαγωγείου στην 1η Σχ.Επ. και δυο διευθυντών στη 2η Σχ.Επ. και τις θεσμοθετημένες εκπροσωπήσεις της Ένωσης Γονέων.

Τόσο η Δύναμη Πολιτών, όσο και η παράταξη Τομπούλογλου δεν δέχτηκαν να συμμετάσχουν. Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν ήταν παρούσα στη συνεδρίαση.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *