Ο Δήμος απαντά για Ποδονίφτη, χωρίς να παίρνει… θέση

Στο παρά 5′ της εκδίκασης στο ΣτΕ κι ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της η νέα δημοτική αρχή για την υπόθεση εγκιβωτισμού του Ποδονίφτη, εξέδωσε δελτίο τύπου. Για να πει τι; Ότι δεν έχει αλλάξει την ήδη δημοσιοποιημένη στάση της (μα δεν έχει πάρει κάποια θέση, πέραν ότι θα ζητήσει αναβολή εκδίκασης, ούτε και τώρα αναφέρει τίποτα περισσότερο για το σχεδιαζόμενο έργο) και ότι απαντά δήθεν σε «ανυπόστατες φήμες».

Ποιες είναι αυτές οι… φήμες; Μα τα δημοσιεύματα (και του Πολίτη) με τα οποία επισημάνθηκε το διάτρητο νομικά κρυφτό που παίζει η διοίκηση Βούρου στην υπόθεση. Και η επιστολή που απηύθυνε στο δήμαρχο ο Άρης Βασιλόπουλος, όπου επισημάνθηκε ότι σε περίπτωση που δεν δοθεί από το ΣτΕ αναβολή, η νομική υπηρεσία οφείλει να παρασταθεί και να υπερασπιστεί τη θέση του Δήμου που ψηφίστηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

H είδηση είναι ότι υιοθετώντας ουσιαστικά το δίκαιο της επισήμανσης του τέως δημάρχου, ο Βούρος, όπως μας ενημερώνει μόλις στην τελευταία παράγραφο το δελτίο τύπου, έχει «εξουσιοδοτήσει την δικηγόρο του Δήμου να παρασταθεί ενώπιον του ΣτΕ και να συζητήσει κανονικά την υπόθεση».

Άρα έστω στο παρά 5′ ο Βούρος και αφού προσπάθησε με διάφορες μεθοδεύσεις να αποφύγει την υπόθεση, παραδέχεται ότι στο ΣτΕ η νομική υπηρεσία του Δήμου είναι υποχρεωμένη να στηρίξει την προσφυγή που έχει καταθέσει κατά του Ελ. Δημοσίου κ.λπ. και κατά της απόφασης του Συντονιστή της Αποκ/νης Διοίκησης Αττικής περί έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την επικαιροποίηση – συμπλήρωση μελέτης του έργου «Διευθέτηση του ρέματος Ποδονίφτη από την γέφυρα της οδού Χαλκίδος έως την γέφυρα της οδού Εράτωνος».

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *