Επιστολή Βασιλόπουλoυ στο Βούρο για την υπόθεση Ποδονίφτη

Επιστολή στο δήμαρχο Γιάννη Βούρο για την εκδίκαση στο ΣτΕ της υπόθεσης Ποδονίφτη έστειλε σήμερα (30/9) ο επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών Άρης Βασιλόπουλος. Στην επιστολή επισημαίνει ότι η πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής δεν καλύπτει πλήρως το Δήμο, αφού σε περίπτωση που δεν δοθεί από το δικαστήριο αναβολή η νομική υπηρεσία οφείλει να παρασταθεί και να υπερασπιστεί τη θέση του Δήμου που ψηφίστηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ολόκληρη η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,

στην τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου την Παρασκευή 20/9 και με Α.Π πρόσκλησης 26056, συζητήθηκε ως 9ο θέμα της ημερήσιας διάταξης η «Έγκριση αριθ. 24/2019 απόφασης Οικ. Επιτροπής και εκ νέου εξουσιοδότηση δικηγόρων Δήμου για παράσταση στο Σ.τ.Ε. (υπόθεση αίτησης ακύρωσης Δήμου κατά Ελλ. Δημοσίου κλπ. και κατά της απόφασης  του Συντονιστή της Αποκ/νης Διοίκησης Αττικής περί έγκρισης   περιβαλλοντικών  όρων για την επικαιροποίηση – συμπλήρωση μελέτης του έργου «Διευθέτηση του ρέματος  Ποδονίφτη από την  γέφυρα  της οδού Χαλκίδος έως την  γέφυρα της οδού  Εράτωνος»)».

Μετά τη διεξαχθείσα συζήτηση, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η παράσταση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου στο δικαστήριο την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου προκειμένου να καταθέσει αίτημα αναβολής. Στο σκεπτικό της εισήγησής σας αναφέρατε ότι χρειάζεστε χρόνο προκειμένου να επανεξετάσετε το ζήτημα.

Σας επισημαίνω ότι η εν λόγω απόφαση δεν καλύπτει πλήρως το Δήμο, αφού υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το δικαστήριο να μην δώσει αναβολή. Σε μία τέτοια περίπτωση, η νομική υπηρεσία οφείλει να παρασταθεί και να υπερασπιστεί τη θέση του Δήμου που ψηφίστηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε προηγούμενη Οικονομική επιτροπή του Δήμου και η οποία δεν έχει αναιρεθεί μέχρι στιγμής από κανένα συλλογικό όργανο του Δήμου. Σε διαφορετική περίπτωση, εγείρονται σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και τα οποία θα έπρεπε να αποφευχθούν.

Με εκτίμηση,

Άρης Βασιλόπουλος

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δύναμη Πολιτών

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *