Για συνάντηση – παρωδία με τη δημοτική αρχή μιλά ο Γ. Δάρας του Χαλκηδονικού

Για συνάντηση – παρωδία με τη δημοτική αρχή μιλά σε νεώτερη ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΑΟΠ Χαλκηδονικός Γιάννης Δάρας, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Πολίτη. Στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Χαλκηδονικού μιλά με έντονο τρόπο για τη στάση της δημοτικής αρχής σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 27/9, κατηγορώντας την για τη στάση που κρατά απέναντι στην ομάδα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Τρία χρόνια το 2017, το 2018 και το 2019 καταγγείλαμε εγγράφως στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή την τραγική κατάσταση των αθλητικών χώρων στο “Φουγάρο” της Φιλαδέλφειας και τη Χαλκηδόνα, και ζητήσαμε να ελεγχθούν και να μας δοθούν οι άδειες λειτουργίες όλων των αθλητικών χώρων του Δήμου για την ύπαρξη συνθηκών ασφαλείας και υγιεινής.

Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2019 τα ζητήσαμε πάλι, με πρωτοκολλημένο αίτημα στον Δήμο από τον Τομέα Αθλητισμού και τις Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Για όλα τα θέματα αυτά είχαμε ενημερώσει και τον νυν Δημαρχο κ. Βούρο και τους συνεργάτες του πριν από τις εκλογές σε συνάντηση που έγινε στα γραφεία τους αλλά και τον υποψήφιο Δήμαρχο Χάρη Τομπούλογλου που μας επισκέφθηκε στα γραφεία μας.

Στις 28 Αυγούστου 2019, μετά απο δύο σοβαρά ατυχήματα στο Φουγάρο με αθλητές μας, αποφασίσαμε να στείλουμε εξώδικο στο Δήμο για να επιληφθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και να απαντήσουν επιτέλους αν υπάρχουν άδειες λειτουργίας. Καμία αντίδραση. Σε συνάντηση με τον εντεταλμένο σύμβουλο Αθλητισμού κ. Μπερδέση, μας προτάθηκαν “ώρες” για τη σιωπή μας και μας είπε πως το παράνομο κυλικείο έκλεισε και ο Απόλλωνας σταμάτησε να κάνει προπονήσεις.

Δεκαπέντε μέρες περιμέναμε να μας καλέσει ο Δήμαρχος, μέχρι την Παρασκευή 27.9.2019 που κληθήκαμε επιτέλους στο Δημαρχείο. Εκεί παρουσία των περισσοτέρων μελών της δημοτικής του παράταξης, έγινε μια συνάντηση-παρωδία, μια σκηνοθετημένη σύσκεψη για να κατηγορήσουν τον Χαλκηδονικό:

Πρώτον επειδή έστειλε το εξώδικο, δεύτερον επειδή δημοσιοποίησε το θέμα στα ΜΜΕ και τρίτον να τον μεμφθούν για την άθλια κατάσταση των αποδυτηρίων σε ένα γηπεδο 5Χ5 στη Χαλκηδόνα.

Κύριοι και η υποκρισία έχει τα όρια της. Ξεχνάτε πως και αυτό το γηπεδάκι είναι στον απόλυτο έλεγχο, ευθύνη και δικαιοδοσία του Δήμου. Ο Χαλκηδονικός δεν έχει ούτε παραχωρητήριο, ούτε τα κλειδιά των αποδυτηρίων. Τα έχει ο Δήμος! Επομένως οι κατηγορίες δεν ευσταθούν και οι ευθύνες σας επιστρέφονται!

Ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, ειδικά ο ενταλμένος σύμβουλος αθλητισμού Σ. Μπερδέσης (αντιπρόεδρος στη ΦΕΑ) και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Τ. Κωνσταντινίδης (αντιπρόεδρος στον Ατταλο) – άραγε το νόμιμο είναι και ηθικό κύριε Δήμαρχε, πως συμβαδίζει η διπλή τους ιδιότητα για να λύσουν τα θέματα του Αθλητισμού; – αρνήθηκαν να μας δείξουν την άδεια λειτουργίας του Φουγάρου, δεν απάντησαν ποτέ αν υπάρχουν πολεοδομικές άδειες ούτε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κανταρέλης απάντησε σε αυτό) και αν η λειτουργία του χώρου είναι νόμιμη. Τσιμουδιά για την ταμπακιέρα. Αντίθετα αναλώθηκαν στην κατανομή των ωρών προπόνησης. Μοναδική φωτεινή εξαίρεση σε αυτή την φαρσοκωμωδία, η υπεύθυνη αληθινή και αντρίκεια σταση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λύσσανδρου Γεωργαμλή που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Αλήθειες είπαν ως προς το πραγματικό ιδιοκτησιακό καθεστώς,ο κ. Κανταρέλλης και ο κ. Καραβίας. Για τον κ. Κοπελούσο λυπούμαστε που διετέλεσε σύμβουλος του Χαλκηδονικού. Εμείς την ψυχή μας δεν θα την ξεπουλήσουμε κ. Κοπελούσο για θέσεις και οφίτσια! Ανήκει στον Χαλκηδονικό γιατί φορέσαμε τη φανέλα του επί σ ειρά ετών και δεν τον υπηρετούμε για ψηφουλάκια, που τελικά ούτε κι αυτά δεν βρίσκετε…. Λοιπόν το ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους πολίτες και σε όλους του δημοτικούς συμβούλους:

Ο ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ούτε μια ώρα σε κανένα χώρο του Δήμου που δεν πληρεί τις συνθήκες ασφαλείας και δεν έχει άδεια λειτουργίας. Πρώτα θα διασφαλιστεί αυτό και μετά θα γίνει συζήτηση για τις ώρες.

Όμως, αν τον κ Βούρο και ορισμένους συνεργάτες του, δεν τον ενδιαφέρει πρώτιστα η ασφάλεια αθλητών, παιδιών και γονιών στο Φουγάρο, στο σχολικό κλειστό που χρησιμοποιεί η ΦΕΑ, στο 5Χ5 στη Χαλκηδόνα ή οπουδήποτε αλλού στην πόλη, επειδή ο αντιδήμαρχος του Τάσος Κωνσταντινίδης είναι και αντιπρόεδρος του σωματείου που διαχείριζεται το Φουγάρο με παράνομη απόφαση της διοίκησης Γαιτανά το 2014, εμάς μας ενδιαφέρει. Δεν θα καμφθούμε, δεν θα λυγίσουμε, δεν θα φοβηθούμε, δεν θα δεχθούμε προβοκάτσιες και προσχεδιασμένες επιθέσεις!  Ας το καταλάβουν καλά κι αυτοί και όσοι θεωρούν τους χώρους ή την ενιαία πόλη τσιφλίκι τους!

Γι αυτό η καταγγελία μας κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Αχιλλέα Καραμανλή (αφού εκεί ανήκει το συγκεκριμένο ακίνητο) και την Περιφέρεια. Και έπεται συνέχεια. 

Αν η Δημοτική Αρχή δεν έχει την πολιτική βούληση να δώσει λύση,  να πράξει το αυτονόητο και να προστατεύσει τους πολίτες, τότε θα βρεθεί λύση. Πριν θρηνήσουμε θύματα ή έχουμε άλλους σοβαρούς τραυματισμούς. Αδιέξοδα δεν υπάρχουν στη Δημοκρατία. Τη λύση θα τη δώσει η Δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος του ΑΟΠ Χαλκηδονικός και νόμιμος εκπρόσωπος του

Ιωάννης Δάρας

Δημοσιογράφος-Δικηγόρος

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *