«Σιγή ιχθύος» από τη διοίκηση Βούρου για τον Ποδονίφτη – θα στηρίξει την προσφυγή στις 2/10;

Τι θέση θα κρατήσει η δημοτική αρχή στην υπόθεση της προσφυγής για το έργο του Ποδονίφτη σε λίγες μέρες στο Συμβούλιο της Επικρατείας; Ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος πέντε (5) μόλις μέρες πριν την εκδίκαση της 2ας Οκτωβρίου εξακολουθεί να μην έχει πάρει θέση και να κρύβεται πίσω από την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να ζητηθεί αναβολή.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες από νομικούς κύκλους κάτι τέτοιο μάλλον δεν πρόκειται να συμβεί, αφού στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δεν συνηθίζεται να δίνονται αναβολές. Στην περίπτωση αυτή η νομική υπηρεσία του Δήμου οφείλει να παραστεί και να υπερασπίσει την προσφυγή κατά της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου εγκιβωτισμού (τσιμεντοποίησης) του ποταμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Και λέμε οφείλει, γιατί η ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 20/12/2017 κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου εξακολουθεί να υφίσταται και να δεσμεύει το Δήμο. Στη βάση αυτής της απόφασης κατατέθηκε άλλωστε η προσφυγή που συνέταξε η νομική υπηρεσία του Δήμου.

Στις 2 Οκτωβρίου συνεκδικάζονται και οι αντίστοιχες προσφυγές που έχουν καταθέσει τόσο ο Δήμος Αθηναίων, όσο και ο Σύλλογος Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων – Ροή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Πολίτη, ο Δήμος Αθηναίων προσανατολίζεται να ζητήσει και αυτός αναβολή εκδίκασης κατόπιν σχετικής… εισήγησης του Γ. Βούρου προς τον Κ. Μπακογιάννη. Σε κάθε περίπτωση και οι δυο Δήμοι οφείλουν, εφόσον δεν δοθεί αναβολή, να υποστηρίξουν τις προσφυγές και τις αποφάσεις των συμβουλίων τους.

Ερωτηματικό παραμένει ακόμα η στάση της νέας περιφερειακής αρχής. Θυμίζουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι ο φορέας μελέτης και υλοποίησης του έργου τσιμεντοποίησης. Ο Γ. Πατούλης μέχρι σήμερα για το μόνο που έχει μιλήσει είναι για την συνέχιση και αύξηση (!) των εργολαβιών καθαρισμού στα ποτάμια.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *