Λαϊκή Συσπείρωση: Αντιλαϊκό πρόγραμμα ξένο προς τις λαϊκές ανάγκες

Κριτική στην «έκθεση ιδεών» που παρουσίασε ο δήμαρχος στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο κάνει η Λαϊκή Συσπείρωση σε ανακοίνωσή της, εστιάζοντας στο ότι απουσίαζε η παραμικρή αναφορά:

– για το χάλι της προσχολικής αγωγής στην πόλη και τα προβλήματα των σχολείων
– για την αντισεισμική προστασία
– για το θέμα της στελέχωσης των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό
– για την προστασία των ανέργων, τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων
– για τη λειτουργία του δήμου ως φορομπηχτικού μηχανισμού.
– για την θέση της δημοτικής αρχής απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η ΛΑ.ΣΥ. στην ανακοίνωσή της στην απόφαση της δημοτικής αρχής για τοποθέτηση καμερών: «Όχι μόνο αποδείχθηκε αναληθής ο ισχυρισμός του κ. Βούρου στην Οικονομική Επιτροπή ότι υπήρχε συναίνεση του σωματείου εργαζομένων αλλά κατατέθηκε στη συνεδρίαση ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του σωματείου ενάντια στην εγκατάσταση καμερών και συστήματος καταγραφής σε χώρους εργασίας (η 2η σε 2 μήνες). Η δημοτική αρχή είναι διπλά εκτεθειμένη καθώς όχι μόνο γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τις αποφάσεις του συνδικαλιστικού φορέα αλλά και επιδιώκει να παρουσιάσει την αντιλαϊκή – αυταρχική της επιλογή ως… αίτημα των εργαζομένων (!)».

Τέλος η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε «να ξεκαθαρίσει η Δημοτική Αρχή ΚΙΝΑΛ-ΝΔ τις προθέσεις της για τον ποδονίφτη, όπου άλλα λέει ο κ. Βούρος, άλλα ο κ. Γρετζελιάς και άλλα ο κ. Κωνσταντινίδης, ενώ στην πρόσφατη οικονομική επιτροπή σημειώθηκε μεταβολή της θέσης του Δήμου μετά την συνάντηση Βούρου-Μπακογιάννη».

Στη μακροσκελή ανακοίνωση η ΛΑ.ΣΥ. καταλήγει με μια μάλλον… χλιαρή αναφορά στη συγκρότηση των Νομικών Προσώπων του Δήμου (διαδικασία από την οποία αποχώρησε), μιλώντας για «πλήρη εκφυλισμό».

Αίσθηση προκαλεί ότι η παράταξη του ΚΚΕ αποφεύγει να πει μια κουβέντα για τις αντιδραστικές νομοθετικές αλλαγές που επέφερε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλοιώνοντας όποια στοιχεία του «Κλεισθένη» θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αναλογικότερη εκπροσώπηση και λειτουργία των Δήμων.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *