Παλαιοκομματισμός και… χαλκευμένα οικονομικά στοιχεία

Το επιχείρησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23/9 και παρότι έλαβε απάντηση από τον πρώην δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, σήμερα (25/9) το επισημοποιούν με δελτίο τυπου του Δήμου που στάλθηκε στις 7.31 π.μ.(!). Προσπαθεί, λοιπόν, η δημοτική αρχή Βούρου να θολώσει τα νερά, δημοσιοποιώντας αποσπασματικά στοιχεία από τα οικονομικά του Δήμου, ισχυριζόμενη ότι «η οικονομική κατάσταση στο Δήμο μας, παρά τα όσα ακούγονταν προεκλογικά από την απερχόμενη διοίκηση δεν θα λέγαμε ότι είναι… καλή. Το αντίθετο».

Σε μια επιχείρηση με έντονο άρωμα παλαιοκομματισμού, ο κ. Βούρος και οι συνεργάτες του, δημοσιοποιούν στοιχεία που κι οι ίδιοι παραδέχονται ότι δεν είναι πλήρη (!), προσπαθώντας να πλήξουν την εικόνα της προηγούμενης διοίκησης. Τι ισχυρίζονται;

Ότι η οικονομική κατάσταση που παρέλαβαν περιέχει «χρέος σε προμηθευτές έως την 31/08/2019: 1.080.572 ευρώ και ληξιπρόθεσμο χρέος: 502.629,84 ευρώ. Επειδή εκκρεμούν δε τιμολόγια από συμβάσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής, το χρέος σε προμηθευτές αναμένεται να φτάσει μέχρι το τέλος του έτους τα 2.668.669,65 ευρώ

Δεν αντιλαμβάνονται ότι τα στοιχεία που δημοσιοποιούν αντανακλούν ένα πλούσιο έργο που παράχθηκε στη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Οι τρέχουσες υποχρεώσεις ενός Δήμου και η εκτέλεση του προϋπολογισμού, βαφτίζονται από κάποιους αδαείς… χρέη.

Ας τους βοηθήσουμε με μερικά στοιχεία που αντλήσαμε από τις ίδιες τις καταστάσεις του Δήμου:

  • Στις 28/8/2019 ο Δήμος είχε ένα σύνολο ενταλθέντων εξόδων 13.031.211,02 και από αυτά είχαν πληρωθεί τα 12.786.990,11.
  • Την ίδια μέρα το σύνολο των εισπραχθέντων εσόδων ήταν 18.089.468,11.
  • Άρα ο Δήμος διέθετε περισσότερα από 5,3 εκατ. ευρώ στα ταμεία του, όταν παρέδωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Είναι εμφανές ότι όχι απλά το ταμείο του Δήμου είναι εύρωστο, αλλά έχει πλέον μια εντελώς διαφανή οικονομική κατάσταση, αφού στη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής καταρτίστηκαν και είναι πλέον εγγεκριμένοι οι ισολογισμοί των ετών 2011 – 2017.

Θα συνιστούσαμε στον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Τάφα, ο οποίος όπως και άλλα επιφανή στελέχη της σημερινής διοίκησης χρημάτισε στέλεχος της διοίκησης Γαϊτανά, να αναζητήσει τα οικονομικά στοιχεία του 2014 για να δει τι παρέλαβε η διοίκηση Βασιλόπουλου και αν τα οικονομικά στοιχεία σήμερα έχουν καμία σχέση με την περίοδο εκείνη.

Κατανοούμε ότι… ζορίζονται τα στελέχη της σημερινής διοίκησης να καταρτίσουν προϋπολογισμό, αφού ανάλωσαν το χρόνο από την εκλογή τους μέχρι σήμερα σε… παζάρια και αλισβερίσια αντί να προετοιμαστούν για τη διαχείριση των υποθέσεων του Δήμου, αλλά καλό είναι να μην εκτίθενται με χαλκευμένα στοιχεία.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *