Σοφιστείες της δημοτικής αρχής για τον Ποδονίφτη

Παρότι είχαν ανακοινώσει ότι αποσύρουν το θέμα, τελικά το έφεραν για συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 20/9! Μιλάμε για την υπόθεση της προσφυγής του Δήμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου συζητήθηκε η νομική εκπροσώπηση του Δήμου. Η πρόταση Βούρου ήταν να ζητηθεί αναβολή στην εκδίκαση της 2ας Οκτωβρίου και… «θα δούμε».

Κατά της πρότασης της διοίκησης τάχθηκαν τόσο ο Άρης Βασιλόπουλος, όσο και οι Ν. Σερετάκης και Σ. Αλιφραγκή. Ο πρώην δήμαρχος τόνισε τη σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση της πόλης από το ενδεχόμενο να προχωρήσει το έργο του εγκιβωτισμού, ενώ ο Ν. Σερετάκης τόνισε ότι το έργο αυτό εντάσσεται στην ανάπτυξη ευρύτερων επιχειρηματικών σχεδίων στην περιοχή.

Αναφανδόν υπέρ της τσιμεντοποίησης του ποταμού τάχθηκε ο Παντελής Γρετζελιάς, ο οποίος άλλωστε τόσο στο πρόγραμμά του, όσο και σε δημόσιες τοποθετήσεις έχει υπερασπιστεί του εγκιβωτισμού της κοίτης του Ποδονίφτη. Μάλιστα ο ίδιος εξέφρασε την καινοφανή άποψη ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή «αποδοκιμάστηκε» στις εκλογές και ως εκ τούτου ψηφίστηκαν οι… δικές του θέσεις για τον Ποδονίφτη.

Ο Βούρος σέρνει τον χορό της τσιμεντοποίησης

Υπενθυμίζουμε ότι στις 2/10 συνεκδικάζονται και οι προσφυγές του Δήμου Αθηναίων και του Συλλόγου Ροή – Πολίτες υπέρ των ποταμών. Με δεδομένο ότι τόσο η δημοτική αρχή της Αθήνας, όσο και η περιφερειακή αρχή έχουν αλλάξει, έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια στάση θα κρατήσουν. Η μεν νέα περιφερειακή αρχή δια στόματος Πατούλη στην προεκλογική περίοδο έχει ταχθεί κατά της τσιμεντοποίησης του ποταμού, ενώ στο συνδυασμό του Κ. Μπακογιάννη (παρότι ο ίδιος δεν έχει εκφράσει ακόμα την άποψή του) συμμετείχαν βασικά στελέχη της δημοτικής αρχής Καμίνη που είχαν στηρίξει την απόφαση καταψήφισης του έργου.

Πληροφορίες του Πολίτη πάντως αναφέρουν ότι είναι ο ίδιος ο Γιάννης Βούρος αυτός που σέρνει το… χορό υπέρ του έργου, προσπαθώντας να συμπαρασύρει και τη δημοτική αρχή της Αθήνας σε ανατροπή της σχεδόν ομόφωνης θέσης της.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *