Α. Βασιλόπουλος: Ας μας εξηγήσει η δημοτική αρχή τις προθέσεις της για τον Ποδονίφτη

Να μην κρύβεται, καλεί τη δημοτική αρχή ο πρώην δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, με αφορμή την απόσυρση του θέματος για τον Ποδονίφτη από την αυριανή (20/9) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Με δήλωσή του θυμίζει την υπόθεση του εγκιβωτισμού του Ποδονίφτη και της ομόφωνης θέσης που πήρε ο Δήμος, καλώντας τη νέα δημοτική αρχή να εξηγήσει τα σχέδια και τις προθέσεις της για το θέμα.

Ολόκληρη η δήλωση:

Πριν κάποιους μήνες το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να κατατεθεί προσφυγή στο ΣτΕ εναντίον του σχεδίου εγκιβωτισμού ενός από τα ελάχιστα τμήματα του Ποδονίφτη που βρίσκεται στα όρια του Δήμου μας. Την ίδια απόφαση πήρε, ύστερα από παρέμβαση περιβαλλοντικών κινημάτων και δικής μας, το ΔΣ του Δήμου Αθηναίων.
Την ίδια περίοδο μάλιστα, ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Καραμέρος καλούσε σε σύσκεψη τους αντίστοιχους δημάρχους προτείνοντας συντονισμό ώστε να καταρτιστεί ένα στρατηγικό σχέδιο «ανοίγματος» του Ποδονιφτη και στα σημεία που αυτός είναι κλειστός, πρόταση που υποστηρίζαμε και εμείς εξαρχής.
Στο 2019, και ενώ στις υπόλοιπες χώρες γίνονται προσπάθειες να αντιστραφεί η πορεία περιβαλλοντικής καταστροφής που συντελέστηκε τις προηγούμενες δεκαετίες με το μπάζωμα ποταμών και ρεμάτων, κάποιοι επιμένουν στη λογική μπετό και σίδερο. Είναι η ίδια λογική που μπάζωσε δεκάδες ποτάμια και ρέματα στο λεκανοπέδιο και μετά αναρωτιώμαστε γιατί κάθε φορά πλημμυρίζουμε.
Είναι δικαίωμα της δημοτικής αρχής και της πλειοψηφίας που τη στηρίζει να έχει όποια θέση θέλει. Οφείλει όμως να εξηγήσει στην τοπική κοινωνία τα σχέδια και τις προθέσεις της και όχι να κρύβεται. Αναμένουμε λοιπόν τις απαντήσεις τους.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *