To ξήλωμα της πινακίδας – και όχι μόνο. Λουκέτο στην Κομαντατούρ

Η φωτογραφία των κεντρικών της ΧΑ στη Μεσογείων μιλάει από μόνη της: τα φορτηγά της μεταφορικής έτοιμα, η πινακίδα αποκαθηλώνεται κι έχει μείνει μισή (το «Χρυσή» έχει ήδη φύγει): το ξήλωμα, με ραγδαίους ρυθμούς πια, της πανίσχυρης, μέχρι πρότινος, οργάνωσης των νεοναζί. Ένα ξεδόντιασμα που δεν είναι μόνο συμβολικό, αλλά και πραγματικό: η Μεσογείων δεν ήταν απλώς σύμβολο ισχύος, αλλά και κέντρο συντονισμού της εγκληματικής δράσης, και έδρα δολοφονικών εξορμήσεων (βλ. λ.χ. επίθεση στον φοιτητή Λάζαρη, το 2017). Αν σκεφτούμε και τη χθεσινή καταδίκη Λαγού και Μίχου ως ηθικών αυτουργών για την επίθεση στο Συνεργείο και το κλείσιμο των κεντρικών γραφείων των νεοναζί, τα νέα είναι λαμπρά. Δεν χρειάζεται να αναλύσω το γιατί: μου φαίνεται προφανές, για κάθε δημοκράτη και νοήμονα άνθρωπο.

Αν θέλω να κάνω ένα και μοναδικό σχόλιο (πέραν της ανακούφισης και του ενθουσιασμού) είναι να θυμόμαστε ότι αυτές οι νίκες δεν ήρθαν από μόνες τους ή από τον ουρανό: δεν ήρθε επιφοίτηση στους δικαστές ούτε έπεσε αστροπελέκι στη Μεσογείων. Οι νίκες είναι αποτέλεσμα των (πολύ λίγων, αρχικά) ανθρώπων που έκαναν πρώτο προσωπικό και πολιτικό τους καθήκον να ηττηθεί η ΧΑ: μιλάω για τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής, τους δημοσιογράφους που αφιερώθηκαν στο θέμα, τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες. Όλους και όλες αυτούς που με επιμονή, πολιτικό κριτήριο και προσωπικό κόστος πήραν πάνω τους την υπόθεση (που έκαναν, όπως έγραψε και ο φίλος μου ο Δημοσθένης «σκοπό της ζωής τους να τελειώνουμε με τον ναζισμό») κινητοποιώντας σταδιακά και άλλους: κόντρα σε ισχυρά συμφέροντα, κατεστημένα, αδράνειες, μηχανισμούς, αλλά και –ενίοτε– τη διαβρωτική κριτική κοντινών και συντρόφων, που εντελώς τυφλά και μεμψίμοιρα, θεωρούσαν ότι το κατηγορητήριο είναι «διάτρητο», η δίκη μικρής σημασίας ή και επικίνδυνη (!), το ότι η ΧΑ έμεινε εκτός Βουλής ασήμαντο κλπ. κλπ.

Χωρίς την αφοσίωση αυτών των ανθρώπων τίποτα δεν θα είχε γίνει. Ας το θυμόμαστε, όχι μόνο για να είμαστε δίκαιοι, αλλά, ακόμα περισσότερο, ως οδηγό για τις πράξεις μας από εδώ και πέρα. Μέχρι την επόμενη μεγάλη νίκη, που δεν μπορεί να είναι άλλη από τη συντριπτική καταδίκη της ΧΑ (και της ηγεσίας της, βέβαια, όχι μόνο των «μικρών ψαριών») στη μεγάλη δίκη. Ας κάνουμε ό,τι πρέπει, όλοι και όλες, ο καθένας ό,τι του αναλογεί. Ο καιρός γαρ εγγύς.

ΥΓ. Δεν έκανα αναφορά σε ονόματα, αλλά νομίζω μια εξαίρεση όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά και επιβάλλεται: Μάγδα Φύσσα

Η φωτογραφία από το http://www. jailgoldendawn.com, όπου και ο εύγλωττος τίτλος: «Λουκέτο στην Κομαντατούρ της Μεσογείων»
Για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος – Jailgoldendawn
Golden Dawn Watch

(αναδημοσίευση από το https://infonewstime.wordpress.com)


Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *