Αμηχανία στα στελέχη της Πόλης Ενότητα

Συνέχεια δίνει στο «διάλογό» μας (δείτε εδώ) ο κ. Τσορβάς, γραμματέας της Ένωσης Γονέων και στέλεχος της Πόλης Ενότητα, της παράταξης του κ. Κωνσταντινίδη, με μια εξίσου μακροσκελή ανάρτηση. Χωρίς να απαντά στα ερωτήματα που θέτουμε, αναλώνεται και πάλι να χτυπά την προηγούμενη δημοτική αρχή (όπως έκανε άλλωστε σε όλο τον προεκλογικό αγώνα, πρωτοστατώντας στην αντιπολίτευση της… λακούβας και της… καμμένης λάμπας) και να αναμασά τις κοινοτοπίες περί φίμωσης κ.λπ.

Δεν θα απαντήσουμε σε όλα όσα προσάπτει για να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση. Θα επιμείνουμε να ζητάμε μια καθαρή πολιτική θέση από τα στελέχη της Πόλης Ενότητα:

Ποια είναι τα προγραμματικά στοιχεία στα οποία συμφώνησε η παράταξή τους για να συμπράξει με τον κ. Βούρο και την παράταξή του; Όσο δεν τα ανακοινώνουν στους πολίτες, δικαιούμαστε να θεωρούμε ότι πρόκειται απλά για μια συνδιαλλαγή.

Και για να μην θεωρούν ότι μιλάμε γενικά, μια συνδιοίκηση έχει να αντιμετωπίσει και πολιτικά ζητήματα:

  • Δεν μπορεί ο κ. Τσορβάς να εμφανίζεται υπέρμαχος της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής και η ανακοίνωση του Δήμου να παίρνει αρνητική θέση.
  • Δεν μπορεί ο ίδιος να τα «ρίχνει» στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η παράταξή του να συνδιοικεί με τον εκλεκτό της δήμαρχο.
  • Δεν μπορεί να υπονοούν ότι έχουν «αριστερή» ατζέντα και να κηρύσσουν την… ταξική ειρήνη (διατυπώνοντας, όπως ο κ. Γούλας, φράσεις «να καταργήσoυμε τις έννοιες των συμπολιτευόμενων και των αντιπολιτευόμενων συμβούλων»).

Όσο αφορά το επίμαχο θέμα της δίχρονης προσχολικής αγωγής και των προβλημάτων που παρουσιάζονται φέτος, δημοσιεύτηκαν στον ΠΟΛΙΤΗ τόσο η διαμαρτυρία των γονέων, όσο και οι σχετικές ανακοινώσεις (του Δήμου, της Ένωσης Γονέων και της Δύναμης Πολιτών). Άρα οι συνδημότες μας μπορούν να ενημερωθούν και να αντιληφθούν από μόνοι τους τι φταίει για τα όποια κακώς κείμενα. Δεν χρειάζεται να μοχθεί τόσο πολύ ο κ. Τσορβάς για να… συμπαρασταθεί στον «σύντροφό» του νέο Αντιδήμαρχο Παιδείας, ο οποίος πρέπει να αντιμετωπίσει όντως ένα σοβαρό θέμα. Να υπενθυμίσουμε ότι την περσινή χρονιά ο νέος αυτός θεσμός ξεκίνησε τη λειτουργία του στην πόλη με σημαντικά θετικά αποτελέσματα για τις οικογένειες με νήπια.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *