Μια «απάντηση» στον ΠΟΛΙΤΗ χωρίς απαντήσεις

Θίχτηκε ο κύριος Τσορβάς με το σχόλιο του ΠΟΛΙΤΗ και απαντά με μια μακροσκελή ανάρτηση στο fb (την αναδημοσιεύουμε πιο κάτω), προσπαθώντας να ανασκευάσει όσα γράφαμε.

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ απλά σχολίασε την… περίπλοκη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κ. Γούλας (ως πρόεδρος της Ένωσης και ταυτόχρονα και ως δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας που διοικεί), αλλά και ο ίδιος (ως γραμματέας της Ένωσης και μέλος της παράταξης Κωνσταντινίδη), καταλήγοντας (για τον πρώτο) ότι «είναι και ο ίδιος υπεύθυνος να βρει λύση και όχι να βγάζει ανέξοδες ανακοινώσεις». 

Ο κ. Τσορβάς δεν απαντά σε αυτό που σχολιάζουμε, ούτε μας εξηγεί πώς αισθάνεται ο ίδιος – αντιπολιτευόμενος ή συμπολιτευόμενος; Απλά αισθάνεται την ανάγκη να υπερασπίσει τον κ. Κωνσταντινίδη που μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του. Και φυσικά αναλώνεται να κατηγορεί την προηγούμενη δημοτική αρχή. Δεν πρόκειται να απαντήσουμε σε αυτά, έχει εκδώσει ανακοίνωση η Δύναμη Πολιτών, ας διαβάσει την αναλυτική απάντησή της.

Θα σταθούμε μόνο σε μια αναφορά: Γράφει ότι η Ένωση «έδειξε ανοχή στο ξεκίνημα της δίχρονης προσχολικής αγωγής πέρυσι». Δηλαδή κύριε Τσορβά κάνατε… χάρη στην περσινή διοίκηση του Δήμου και ανεχθήκατε το νέο θεσμό; Δεν τον υποστηρίζετε; Δεν είναι ένα αίτημα των γονέων και του εκπαιδευτικού κινήματος; Μήπως και σεις προσχωρείτε στην αντίθεση της διοίκησης του Δήμου στο θεσμό της δίχρονης προσχολικής αγωγής; Και τι ακριβώς ανεχθήκατε; Δεν λειτούργησε σωστά ο θεσμός πέρυσι; Και θυμηθήκατε φέτος που «η κατάσταση επιδεινώθηκε», όπως λέτε, να καταγγείλετε αναδρομικά την προηγούμενη διοίκηση;

Κατανοούμε τη δύσκολη πολιτικά θέση που βρίσκεται ο κ. Τσορβάς, ως υποψήφιος μιας παράταξης που σε μια μέρα αυτοκαταργήθηκε και ενσωματώθηκε στη διοικούσα παράταξη του Δήμου, χωρίς ακόμα να έχει δώσει στη δημοσιότητα κάποια προγραμματική συμφωνία. Όσες αντιδεξιές κορώνες και να βγάλει σήμερα, είναι η παράταξή του που συνδιοικεί το Δήμο αγκαλιά με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Θα πρέπει, τόσο ο ίδιος, όσο και περισσότερο ο κ. Κωνσταντινίδης και ο κ. Γούλας να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους ποια είναι τα σημεία στα οποία συμφωνούν με την πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Βούρου και με τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έχουν καταλάβει τις θέσεις της διοίκησης.

Παρακάτω δημοσιεύουμε αυτούσια την απάντηση του κ. Τσορβά, την οποία αν και μας αφορά, δεν μας την έστειλε ποτέ:

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ «ΠΟΛΙΤΗ»

Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ο κ. Κατερίνης γνωρίζει καλά ελληνικά, τόσο καλά που έχει την ικανότητα να διαστρέφει την πραγματικότητα για να δημουργεί εντυπώσεις. Πιάνει ίσως,( σε λίγους όμως! ), που δεν είναι «οικείοι» με την αρθρογραφία του. Θέλοντας, λοιπόν να θολώσει το τοπίο και με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Γονέων σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε στο 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Χαλκηδόνας στάθηκε σε δύο λέξεις: «… και σημερινές…» για να στηρίξει τον ισχυρισμό ότι τάχα Γούλας και Τσορβάς επιρρίπτουμε ευθύνες στον Τάσο Κωνσταντινίδη και αυτοαναιρούμαστε ως μέλη της ίδιας δημοτικής παράταξης.
Η ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρει:
» Κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές -παλιές και σημερινές- μοιράζονται πολύ σοβαρές ευθύνες για την σημερινή κατάσταση…» Και είναι έτσι! 
Συνεχίζει δε η ανακοίνωση της Ένωσης…» έχουν ευθύνη να δώσουν λύση στο συγκεκριμένο άμεσο πρόβλημα αλλά και στα γενικότερα σοβαρά θέματα της προσχολικής αγωγής στο Δήμο μας.» Προφανώς εννοώντας την σημερινή δημοτική αρχή που καλείται άμεσα να δώσει λύσεις, αλλά και τη σημερινή κυβέρνηση η οποία βέβαια μόνο άμοιρη ευθυνών δεν είναι, αν σκεφτεί κανείς τα «εγκλήματα» που έχουν γίνει στην Παιδεία τα τελευταία 20 χρόνια.
Σε όποιο βαθμό της αναλογεί, λοιπόν η νέα δημοτική αρχή και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Τ. Κωνσταντινίδης έχουν την ευθύνη να βρούν άμεσες, βιώσιμες λύσεις για να λειτουργήσει η δίχρονη προσχολική αγωγή και να βρούν τρόπους για μόνιμες λύσεις στο άμεσο μέλλον, που δεν είναι άλλες από την ανέγερση νέων νηπιαγωγείων στη Ν, Φιλαδέλφεια και Ν. Χαλκηδόνα, αλλά και συνολικά να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα τα προβλήματα των σχολικών μονάδων του δήμου μας.
Θα κριθούν εκ του αποτελέσματος και θα κριθούν αυστηρά από τους συνδημότες μας. 
Κουβέντα, φυσικά δεν κάνει το άρθρο του κ. Κατερίνη για τις τεράστιες ευθύνες της προηγούμενης διοίκησης και την κατάσταση που παρέδωσαν. Κουβέντα για την ανοχή που έδειξε η Ένωση στο ξεκίνημα της δίχρονης προσχολικής αγωγής πέρυσι, που παρά τα προβλήματα θεωρήσαμε πως είναι καλό που ξεκινάει, με την ελπίδα (και τις διαβεβαιώσεις που μας δόθηκαν) πως η κατάσταση θα εξομαλυνθεί και την επόμενη χρονιά θα υπάρξουν βελτιώσεις. Η κατάσταση αντίθετα επιδεινώθηκε. Αρκετοί μας κατηγορούν ακόμα γι αυτό!
Κουβέντα επίσης δε μας λέει ο κ. Κατερίνης για τη συνάντηση του Δ.Σ της Ένωσης με τον πρώην δήμαρχο και την πρώην αντιδήμαρχο Παιδείας τον περασμένο Ιούλιο και που τα στοιχεία που ζητήθηκαν τότε από τη διοίκηση για το πού βρίσκεται η κατάσταση με την προσχολική, ακόμα τα περιμένουμε στο mail της Ένωσης…
Είναι ντροπή να γίνεται τόση σπέκουλα σε βάρος τετράχρονων μαθητών, μόνο και μόνο για να ασκηθεί αυτή η αμήχανη και αδέξια αντιπολίτευση, που μόνο χρήσιμη δεν είναι για την παιδεία αλλά και την πόλη!
Όση ευθύνη φέρει ο νέος αντιδήμαρχος για αυτό το απίστευτο μπάχαλο στη Χαλκηδόνα άλλο τόσο είναι επιτυχία του Μητσοτάκη η άρση των capital controls με την «ιδιοφυή» οικονομική πολιτική που άσκησε σε 40 μέρες μόνο! 
Αν ισχύει το πρώτο, με την ίδια λογική θα ισχύει και το δεύτερο!
Δουλευόμαστε μάλλον!
Κάνει και κάποιους άσχετους παραλληλισμούς με τον αλήστου μνήμης Κ. Λάσκαρη (πού τον θυμήθηκε;) για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του ο κ, Κατερίνης, κατηγορώντας Γούλα και Τσορβά πως έχουμε μπλέξει τους ρόλους μας και πως ως μέλη της Ένωσης είμαστε αντιπολίτευση…. στην συμπολίτευση κλπ.κλπ. υπονοώντας σύγχυση πολιτικών και αμηχανία από μεριά μας.
Θα έχει υπόψη του, φαντάζομαι, ο κ. Κατερίνης την αναφορά αντιδημάρχου της προηγούμενης διοίκησης εναντίων εργαζομένων του δήμου (μεταξύ αυτών και συνάδελφος στο ΔΣ της ‘Ενωσης) επειδή «κατέβασαν¨» κάμερες από δημοτικό εργασιακό χώρο στο δήμο μας με εντολή, όπως αποδείχτηκε, του ίδιου του πρώην δημάρχου ( με έγγραφη παραδοχή του! ). Ποιόν κατήγγειλε ο κ. αντιδήμαρχος στην αναφορά του αυτή, τους εργαζομένους ή τον ίδιο το δήμαρχο, αφού ο ίδιος έδωσε εντολή; Η άδικη αναφορά ήρθη, φυσικά, αλλά ο τραγέλαφος έμεινε! Αν αυτό δεν είναι σύγχυση (έλλειψη συντονισμού, δεν το λες!) τότε ας μας δώσει έναν ορισμό της σύγχυσης ο κ. Κατερίνης, να μάθουμε κι εμείς…
Για να το κλείσουμε, μια συμβουλή θα έδινα στον κ Κατερίνη. 
Ας κάνει την αυτοκριτική του και ο ίδιος και ορισμένοι της πρώην διοίκησης. Ίσως με αυτό τον τρόπο να καταλάβουν γιατί ο κόσμος της πόλης τους γύρισε την πλάτη, να συνειδητοποιήσουν σε ποια θέση βρίσκονται σήμερα και να ασκήσουν υπεύθυνη αντιπολίτευση. 
Ίσως έτσι φανούν χρήσιμοι στην πόλη και τους πολίτες.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

3 Σχόλια

  1. Καλησπέρα σας. Λέγομαι Καραταρακη Χαρά και είμαι πρόεδρος του πολιτιστικού μορφωτικού συλλόγου Ν.Φ.- Ν.Χ. » η ανέμη». Παρακαλώ απαντήστε μου αν μπορώ να σας στέλνω δελτία τύπου για τις δράσεις του συλλόγου μας. Επίσης εάν έχετε λίγο χρόνο να μας διαθέσετε για να σας παρουσιάσουμε το σύλλογο μας. Ευχαριστώ. Μετά τιμής Καραταρακη Χαρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *