Γκεμπελισμός και μικροπολιτική χέρι – χέρι

Ο κ. Παπανικολάου, υποψήφιος με την παράταξη Βούρου, τοποθετημένος πρόσφατα από την υπουργό παιδείας κ. Κεραμέως στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης (χωρίς καν πτυχίο, πως αλλιώς θα προωθηθεί η αριστεία…) είναι εκδότης της τοπικής εφημερίδας Filaidona.

Ναι, είναι ο ίδιος που δεν είχε ψηφίσει την ΜΠΕ της υπογειοποίησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, απέχοντας, δηλώνοντας δεξιά και αριστερά ότι διαφωνεί με αυτή και γι’ αυτό δεν ήρθε να ψηφίσει. Δεν πέρασαν 3 βδομάδες, τα «κιτρινόμαυρα ΜΜΕ» με μία συντονισμένη επίθεση (τα γνωστά δηλαδή non papers) τράβηξαν το αυτί στον κ. Παπανικολάου και – ώ του θαύματος – ο κ. Παπανικολάου βρέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής να υποστηρίξει με παράγοντες της Δικέφαλος Α.Ε μία ΜΠΕ που δεν είχε ψηφίσει στο ΔΣ!!!

Και βέβαια, αφού η διαγωγή του κρίθηκε κοσμία πάλι, βρήκε μία θέση στο ψηφοδέλτιο Βούρου και στη συνέχεια στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Δικαίωμά του όλα αυτά. Δεν μπορεί όμως να καυχιέται ότι είναι ανεξάρτητος εκδότης. Γελάνε και τα τσιμέντα της Αγιασοφιάς.

Στο προκείμενο τώρα. Ο κ. Παπανικολάου πρωτοστάτησε στον αγώνα να φύγει η προηγούμενη δημοτική αρχή. Δεν υπήρξε ξεχειλισμένος κάδος, λακούβα και σβηστή λάμπα που να μην υποπέσει στην αντίληψή του, αφού καθήκον του ήταν «να ελέγχει την εξουσία». Δικαίωμά του. Μόνο που τώρα τα πράγματα άλλαξαν και εξουσία είναι ο ίδιος και δείχνει κάπως μπερδεμένος. Τώρα δεν ελέγχει την εξουσία, αλλά ελέγχει… την αντιπολίτευση, και μάλιστα αυτή που γίνεται πραγματικά ενοχλητική.

Το πρώτο του ατόπημα ήταν η απόκρυψη στο ρεπορτάζ του για τον αγιασμό του 7ου δημοτικού της παρουσίας δύο δημοτικών συμβούλων (Λαζαρίδης, Ουσταμπασίδης) επιλέγοντας και την κατάλληλη φωτογραφία που δεν εμφανίζονται. Ναι, ο ίδιος που κατηγορεί για σταλινισμό και ερυθροφρουρό τον Πολίτη, κρύβει ό, τι δεν τον βολεύει.

Η μικροπολιτική του αντίληψη όμως είναι τέτοια που φτάνει να σχολιάσει το δελτίο τύπου της Δύναμης Πολιτών για τα προβλήματα που προέκυψαν στο νηπιαγωγείο της Νέας Χαλκηδόνας ως «ειρωνεία Βασιλόπουλου». Που την είδε ακριβώς την ειρωνεία στο δελτίο τύπου; Μόνο αυτός γνωρίζει. Του αρκεί να παίξει με ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, όπως της προσχολικής αγωγής, μόνο και μόνο για να βάλει τους γονείς απέναντι στον επάρατο Βασιλόπουλο. Του συστήνουμε ψυχραιμία, σοβαρότητα και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα στην Δια Βίου Μάθηση και την εκπαίδευση ενηλίκων. Ας αφήσει όμως την προσχολική αγωγή σε άλλους…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

4 Σχόλια

  1. Ωραίο το νέο λογότυπο!!! Το ανιστόρητο όνομα-λογοπαίγνιο (με τα ονόματα των δύο πόλεων) με αγγλικούς χαρακτήρες και το «ενημερωση νεα Φιλαδελφεια νεα Χαλκηδονα» χωρίς τόνους. Να χαρώ κάτι (μ)πατριώτες από τα Lidl!!!

    1. @ Tyrion
      Γράψε κανένα ακόμα αυτοθαυμαστικό σχόλιο στο site σου, ότι τα σπάει, κι έλα να τα ξαναπούμε για το ποιος γελάει με ποιον. Οι δικοί σου τα λένε άλλωστε πρώτοι πρώτοι.

  2. «Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις», όπως είχε πει κι ο Τσαρούχης και η ιστορική ρήση είναι διαχρονική. Έτσι κι ο κ. Παπανικολάου δηλώνει λογιστής, ενώ δεν έχει ούτε πτυχίο ΤΕΙ Λογιστικής, δηλώνει και δημοσιογράφος-εκδότης, χωρίς να είναι εγγεγραμμένος σε κάποια επαγγελματική ένωση που να έχει σχέση με τον τύπο. Αν μάλιστα κρίνω κι από τα αναρίθμητα συντακτικά και ορθογραφικά του λάθη στα κατά καιρούς… πονήματά του, δεν υπήρχε και καμία περίπτωση να περάσει εξετάσεις στην ΕΣΗΕΑ ή σε ανάλογη επαγγελματική ένωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *