Αντιδρά το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση

Τις αλλαγές στις συνδικαλιστικές ελευθερίες που προωθεί η κυβέρνηση καταδικάζει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου. Στο… αναπτυξιακό νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση η κυβέρνηση περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82, που αφορούν την ηλεκτρονική ψηφοφορία για λήψη αποφάσεων για απεργίες, το ηλεκτρονικό μητρώο των σωματείων κ.ά.

Η ανακοίνωση του Σωματείου:

Η κυβέρνηση της ΝΔ ως «άξια» συνεχιστής της αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και του απεργοκτόνου νόμου του, φέρνει τις επόμενες μέρες στη Βουλή, τροπολογίες για να επιβάλει φακέλωμα των εργαζομένων με ηλεκτρονικό μητρώο και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Θέλουν «σιγή νεκροταφείου» σε χώρους δουλειάς και κοινωνία. Δεν θέλουν εργαζόμενους και σωματεία να παλεύουν για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, για ΣΣΕ, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, ασφάλιση και υγεία για όλους, ενάντια σε αυξήσεις στη ΔΕΗ, σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Θέλουν εργαζόμενους να υπομένουν καρτερικά την απλήρωτη εργασία, την ανασφάλιστη εργασία, την εντατικοποίηση της δουλειάς, τις απολύσεις, να μην μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Μας θέλουν έξω από τα σωματεία, ανοργάνωτους, φοβισμένους, ανυπεράσπιστους, μόνους. Να μην αμφισβητούμε. Να μη συγκρουόμαστε. Θέλουν σωματεία υποταγμένα στις ορέξεις του κεφαλαίου.

Κοροϊδεύουν όταν λένε ότι το κάνουν για να υπάρχει «δημοκρατία». Με τις τροπολογίες θα εντείνουν την τρομοκρατία, τις συνδικαλιστικές διώξεις, την ποινικοποίηση των αγώνων, τις απεργίες που θα κρίνουν παράνομες! Δεν θα προσλαμβάνουν όσους συνδικαλίζονται. Όσους διεκδικούν!

Δεν δεχόμαστε παρεμβάσεις στα σωματεία από κράτος και εργοδοσία! Δεν θα τους επιτρέψουμε με ένα ηλεκτρονικό αρχείο, να ξέρουν ποιοι είναι στα σωματεία, τι συζητάνε, τι ψηφίζουν, τι αποφασίζουν! Τα σωματεία έχουν καταστατικά και λειτουργούν με βάση αυτά. Δεν θα περάσει η επιδίωξη κυβέρνησης και εργοδοσίας να μην υπάρχουν κινητοποιήσεις, απεργίες, συνελεύσεις και συλλογικές διαδικασίες. Θα δώσουμε μάχη για να υπάρχουν συνδικάτα και συνδικαλιστικό κίνημα!

Καλούμε σε απεργιακή απάντηση αν η κυβέρνηση τολμήσει να παρέμβει στη ζωή και τη δράση τους.

Αγώνας ενωτικός, μαζικός και ταξικός, για το δικαίωμα στην οργάνωση και την απεργία!

  • Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων
  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες
  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στη συλλογική οργάνωση και πάλη
  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία
  • Δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα και όχι δούλοι.
Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *