Ο Γούλας (ως Ένωση Γονέων) επιρρίπτει ευθύνες σε… Γούλα – Κωνσταντινίδη (ως δημοτική αρχή)

Ενδιαφέρον αποκτά η πολιτική γεωγραφία που διαμορφώνεται στην πόλη μας, μετά την σύμπηξη του «μετώπου των 4» που κυβερνά πλέον το Δήμο. Μετά την ανακοίνωση του Δήμου για το θέμα που έχει προκύψει στο 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Χαλκηδόνας, λάβαμε μια ακόμα ανακοίνωση, αυτή τη φορά από την Ένωση Συλλόγων Γονέων της πόλης μας.

Η ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν οι Α. Γούλας και Ν. Τσορβάς, πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα, επιρρίπτει ευθύνες για την κατάσταση σε «κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές -παλιές και σημερινές» . Λογικό και… αναμενόμενο για ένα συνδικαλιστικό φορέα να διεκδικεί άμεσες λύσεις και να επιμερίζει ευθύνες σε όλους (αν και θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποια πρόταση είχε διατυπώσει η εκπρόσωπος της Ένωσης για να αντιμετωπισθεί το θέμα, όταν τον περασμένο Ιούνιο συμμετείχε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας).

Μόνο που τόσο ο Α. Γούλας, όσο και ο Ν. Τσορβάς είναι μέλη της Πόλης Ενότητα, της παράταξης του κ. Κωνσταντινίδη, ο οποίος πλέον κατέχει το αξίωμα του αντιδημάρχου Παιδείας και ως εκ τούτου είναι αρμόδιος να βρει λύση τόσο στο πρόβλημα που έχει προκύψει στο συγκεκριμένο σχολείο, όσο και γενικότερα. Ο κ. Γούλας μάλιστα είναι δημοτικός σύμβουλος, αθροιζόμενος, λόγω της συνεργασίας που έχει κάνει η παράταξη στην οποία ανήκει, στην πλειοψηφία που διοικεί πλέον το Δήμο. Μπορεί ο ίδιος να θέλει να… «καταργήσoυμε τις έννοιες των συμπολιτευόμενων και των αντιπολιτευόμενων συμβούλων» (όπως γράφει στo προφίλ του στο fb, ζηλώσας την αίγλη του αλήστου μνήμης μεταπολιτευτικού υπουργού Εργασίας Κ. Λάσκαρη που ήθελε να καταργήσει την πάλη των τάξεων), παρόλα αυτά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι (και) ο ίδιος υπεύθυνος να βρει λύση και όχι να βγάζει ανέξοδες ανακοινώσεις υπέρ της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων:

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας καταγγέλλει την εκρηκτική κατάσταση που δημιουργήθηκε στο 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Χαλκηδόνας. Το στοίβαγμα 66 νηπίων όπως – όπως, σε χώρους που δεν πληρούν κανένα όρο είναι απαράδεκτο, ενώ ανακύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για ζητήματα ασφάλειας και υγιεινής των νηπίων.

Κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές -παλιές και σημερινές- μοιράζονται πολύ σοβαρές ευθύνες για την σημερινή κατάσταση, έχουν ευθύνη να δώσουν λύση στο συγκεκριμένο άμεσο πρόβλημα αλλά και στα γενικότερα σοβαρά θέματα της προσχολικής αγωγής στο Δήμο μας.

Το γονεϊκό κίνημα αγωνίζεται για την καθολική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, σε πλήρως στελεχωμένα δημόσια και δωρεάν νηπιαγωγεία. Αυτό προϋποθέτει όλα αυτά που διεκδικούμε εδώ και χρόνια:

 • Δημιουργία νέων σύγχρονων δομών. Γενναία χρηματοδότηση και δέσμευση χώρων για πρόγραμμα ανέγερσης νηπιαγωγείων
 • Κάλυψη όλων των κενών με διορισμούς μόνιμου παιδαγωγικού, ειδικού παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού.
 • 15 παιδιά ανά τμήμα.
 • Ολοκληρωμένη λειτουργία ολοήμερων με σίτιση, χώρους ξεκούρασης κτλ
 • Ενιαίο, επιστημονικά θεμελιωμένο, αναβαθμισμένο παιδαγωγικό πρόγραμμα αγωγής και φροντίδας του παιδιού με βάση τις ανάγκες της κάθε ηλικίας, ώστε να αναπτύσσεται σωματικά, νοητικά και να κοινωνικοποιείται ομαλά το παιδί.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας– Νέας Χαλκηδόνας θα σταθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό γονιών και εκπαιδευτικών για την διεκδίκηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τα σχολεία της περιοχής μας και γενικότερα την παιδεία.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

3 Σχόλια

 1. @Aντώνης
  πιθανότατα έχεις δίκιο. Όμως δεν βρίσκεις οξύμωρο 2 μέλη μίας παράταξης που (συν)διοικεί το Δήμο, και μάλιστα τον τομέα της παιδείας, να κατηγορούν τη διοίκηση;;; Εγώ ξέρω ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς

 2. Δεν σας περνάει δηλαδή από το μυαλό ότι το ΔΣ της Ένωσης έχει εκτός από τους υπογράφοντες άλλα 5 μέλη.Η καταγγελία είναι της Ένωσης Γονέων του δήμου μας και υπογράφεται όπως όλες οι ανακοινώσεις από τον πρόεδρο και τον γραμματέα

  1. Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι ο πρόεδρος και ο γραμματέας μπορεί και να διαφωνούν με την ανακοίνωση; Έστω κι έτσι υπάρχει ένα… θεσμικό μπλέξιμο, δεν νομίζετε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *