Δύναμη Πολιτών: Είστε διοίκηση, κύριοι, καταλάβετέ το και αναλάβετε τις ευθύνες σας

«Επιχειρηματολογία Πατούλη» προσάπτει η Δύναμη Πολιτών στη διοίκηση του Δήμου για το θέμα της δίχρονης προσχολικής αγωγής και «παλαιοκομματικού τύπου» προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών για το ζήτημα που έχει προκύψει στο 1ο Νηπιαγωγείο Νέας Χαλκηδόνας. Με ανακοίνωσή της η παράταξη απαντά στη σημερινή (12/9) ανακοίνωση του Δήμου:

Σε σημερινή ανακοίνωση του Δήμου καταρχάς αποκαλύπτεται η αντίθεση της νέας διοίκησης με την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής. Η εφαρμογή του εν λόγω νόμου, ταυτόχρονα με τις ενέργειες που κάναμε για την αντικατάσταση των, μη αναγκαίων εξ’ αυτού, νηπιακών τμημάτων με βρεφικά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς (όπου επί της δικής μας θητείας, υπενθυμίζουμε, καταργήθηκαν τα τροφεία που είχαν επιβάλει ως «διοίκηση Γαϊτανά» τα στελέχη της νέας δημοτικής αρχής), επέτρεψε από πέρυσι την πρόσβαση τουλάχιστον 100 επιπλέον παιδιών της πόλης μας ετησίως στο δημόσιο και δωρεάν σύστημα παιδείας. Με αφορμή, λοιπόν, (δικαιολογημένα) παράπονα για ένα επιμέρους σχολείο βλέπουμε την πλήρη εναρμόνιση της νέας διοίκησης με την λογική και την επιχειρηματολογία του Πατούλη και της ΚΕΔΕ που θέλει τους γονείς έρμαιους των vouchers, των ρουσφετιών και, βέβαια, έτοιμους να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν την πρόσβαση στο σχολείο. 

Παλαιοκομματικού τύπου θα χαρακτηρίζαμε την προσπάθεια μετάθεσης της ευθύνης από τη νυν διοίκηση στην πρώην, σε σχέση με τα θέματα που προέκυψαν με την εγκατάσταση του επιπλέον τμήματος του 1ου νηπιαγωγείου Ν. Χαλκηδόνας σε χώρο του 2ου. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο που όλα τα προηγούμενα χρόνια ο Δήμος μας ποτέ δεν έλαβε αρνητική δημοσιότητα για θέματα των σχολείων. Προφανώς δεν ήταν στο δικό μας χέρι ούτε η συγκρότηση της νέας σχολικής επιτροπής, που έχει καθυστερήσει πρωτοφανώς, για να γίνουν απαραίτητες εργασίες και προμήθειες εξοπλισμού στο 2ο νηπιαγωγείο ενόψει της έναρξης του σχολικού έτους, ούτε και η παρακολούθηση του θέματος της εγκατάστασης προκατασκευασμένης αίθουσας από το Υπουργείο Παιδείας και τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Ποτέ στη δική μας θητεία δεν δείξαμε αδιαφορία και φροντίζαμε τα όποια θέματα προέκυπταν να λύνονται «αναίμακτα», με τη συνεργασία και προς όφελος της σχολικής κοινότητας.

Δυστυχώς, στην διμερή συνάντηση ενημέρωσης της νέας δημοτικής αρχής από την απελθούσα για όλα τα ζητήματα και τις εκκρεμότητες ανά τομέα ευθύνης στο Π.Π.Ι.Ε.Δ., παρούσα ήταν μόνο η μία από τις τέσσερις παρατάξεις που τη συγκροτούν. Δεν είχαν «κλείσει» ακόμα οι μεταγραφές, ούτε στο ποδόσφαιρο ούτε και στους δημοτικούς άρχοντες. Έτσι ο Αντιδήμαρχος Παιδείας που «έκλεισε» λίγο πριν τον Αγιασμό μπορεί να επικαλεστεί ακόμα και άγνοια. 

Δυστυχώς, εκ του αποτελέσματος, όλο το προηγούμενο διάστημα η αγωνία των αρμοδίων, που τώρα δοκιμάζουν να πετάξουν την μπάλα πίσω σε εμάς, δεν αφορούσε το πώς θα είναι όλα υπό έλεγχο με το άνοιγμα των σχολείων, αλλά στο πώς θα επιδοθούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο σε παραγοντισμούς και παζάρια εξουσίας. 

Αναμένουμε άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση, έστω και καθυστερημένα, των κτιριακών προβλημάτων για τα οποία κάνουν λόγο με το δίκιο τους οι γονείς των 22 μαθητών και οι εκπαιδευτικοί. 

Αναμένουμε ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία εγκατάστασης κοντέινερ που ανεξήγητα έχει παγώσει. 

Είμαστε εδώ για να συμβάλουμε κι εμείς στην οριστική λύση του προβλήματος της έλλειψης σχολείων, ασκώντας με κάθε τρόπο πίεση στους αρμόδιους φορείς για την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων. Έτσι πετύχαμε επί θητείας μας το χτίσιμο του νέου 1ου δημοτικού Νέας Φιλαδέλφειας «Σπαθάρη», του νέου 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας, του νέου 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας «Μ. Κουντουράς». Έτσι πρέπει να αποκτήσει η πόλη μας καινούρια νηπιαγωγεία στη Νέα Χαλκηδόνα και στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *