Διαμαρτυρίες γονέων για το 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Χαλκηδόνας

Διαμαρτύρονται γονείς που τα παιδιά τους φέτος θα φοιτήσουν στο 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Χαλκηδόνας, για έλλειψη κατάλληλων χώρων και εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα η εφαρμογή φέτος για δεύτερη χρονιά της δίχρονης προσχολικής αγωγής φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει την αναγκαιότητα μιας επιπλέον αίθουσας στα νηπιαγωγεία της Νέας Χαλκηδόνας.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος μας είναι από τους πρώτους (και ελάχιστους στην Αττική) που εφαρμόστηκε από πέρυσι -πρώτη χρονιά του θεσμού- η δίχρονη προσχολική αγωγή, αυξάνοντας κατά πολύ τις θέσεις δημόσιας δωρεάν φοίτησης στα νήπια της πόλης.

Η επιλογή που έγινε από την αρμόδια διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ήταν να φοιτήσουν τα επιπλέον νήπια σε αίθουσα που διαμορφώθηκε στους χώρους του 2ου Νηπιαγωγείου, ενώ υπήρχε πρόταση να εγκατασταθεί προκάτ αίθουσα (πρόταση που προκρίθηκε από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για να λυθεί το πρόβλημα σε όλη τη χώρα). Την πρόταση αυτή έχει υιοθετήσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας και η προηγούμενη δημοτική αρχή, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει προχωρήσει σε εφαρμογή από τους αρμόδιους φορείς (Υπ. Παιδείας, ΚΤΥΠ).

Οι γονείς θεωρούν ότι η αίθουσα που καλούνται να φοιτήσουν 22 παιδιά δεν είναι κατάλληλη, ενώ καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει και επαρκές προσωπικό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει

Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει περίπου τους… πάντες. Μιλά για ακατάλληλο χώρο, για ανεπάρκεια αύλειου χώρου κ.λπ. ενώ ρίχνει ευθύνες στην προηγούμενη και την τωρινή κυβέρνηση «που θέλουν να εφαρμόσουν την 2χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση δίχως να δώσουν 1 ευρώ παραπάνω για τις ανάγκες που δημιουργούνται», στην προηγούμενη δημοτική αρχή και την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τη λύση που δόθηκε, στους δημοτικούς συμβούλους που συναίνεσαν και στη νέα δημοτική αρχή που ενώ γνώριζε το πρόβλημα, το άφησε να εκδηλωθεί.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *