Τελικά ποιος πήρε τηλέφωνο το Χάρη;

Δεν είναι ανέκδοτο. Διαδραματίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης Κυριακής και αποδεικνύει το επίπεδο συναλλαγών που προηγήθηκε της συγκρότησης της πλειοψηφίας των τεσσάρων παρατάξεων.

Αντιδρώντας στα λόγια του Γ. Βούρου, ότι μίλησε με όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων πριν καταλήξει σε συμφωνίες, ο Χάρης Τομπούλογλου είπε ότι μαζί του δεν μίλησε ποτέ ο δήμαρχος. Ο Βούρος επέλεξε (εν είδει θεατρικής παράστασης) να μείνει… ενεός και να προσπαθήσει να απαντήσει λέγοντας επί λέξει ότι έγινε συζήτηση με το Χ. Τομπούλογλου και ότι προτάθηκαν και… θέσεις. Ο Χ.Τ. επανήλθε για να… διευκρινίσει ότι ποτέ δεν μίλησε με τον Γ.Β., αλλά με άλλο πρόσωπο, χωρίς να διαψευσθεί από το δήμαρχο.

Από το διάλογο αυτό των δυο αυτοδιοικητικών στελεχών της πόλης μας προκύπτει ξεκάθαρα ότι όλο το πλαίσιο συζητήσεων μεταξύ της πλειοψηφούσας παράταξης και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ήταν απλά το μοίρασμα των θέσεων: «σου δίνω τόσες θέσεις, αθροίζεσαι στην πλειοψηφία».

Επειδή οι υποθέσεις που αφορούν την διοίκηση της πόλης είναι αρκετά σοβαρές για να μένουν σε επίπεδο… καφενειακών συζητήσεων, θα θέλαμε να μάθουμε:

Τελικά, ποιος τηλεφώνησε στο Χάρη; Είναι ο ίδιος μεγαλοπαράγοντας που μεταξύ Α’ και Β’ γύρου προσπαθούσε να τον «πείσει» να υποστηρίξει ανοικτά την εκλογή Βούρου; Μπορούν οι πολίτες να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κομιστές των προτάσεων και αυτοί που κινούν τα νήματα; Μπορούμε να γνωρίζουμε (για να θυμηθούμε και μια διάσημη φράση, από την πρόσφατη πολιτική μας ιστορία) ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *