Αφού στριμώχθηκε, «υπόσχεται» πρόγραμμα πρώτων 100 ημερών ο Βούρος

Αν και κλήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να παρουσιάσει το… πρόγραμμα πάνω στο οποίο συμφώνησε με τις υπόλοιπες τρεις παρατάξεις, ο Γιάννης Βούρος δεν είπε κουβέντα. Όπως κουβέντα δεν είπαν και οι εταίροι του.

Χρειάστηκε να σφυροκοπηθεί από την ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών, αλλά και από δημοσιεύματα του Πολίτη για να βγεί και να υποσχεθεί ότι το… προσεχές διάστημα θα παρουσιάσει το «κοινό πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών». Άρα επιβεβαιώνονται όσοι κατήγγειλαν ότι η σύμπραξη της ομάδας των 4 έγινε χωρίς καμιά προγραμματική βάση. Αν είχε προηγηθεί η προγραμματική συμφωνία, θα είχε ήδη ανακοινωθεί, ή έστω θα είχε γίνει κάποια νύξη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ανοικτά και χωρίς τις υπεκφυγές των… επιταγών του Κλεισθένη. Αν είχε ανακοινωθεί κάποιο κοινό πρόγραμμα είτε πριν, είτε και ενώπιον του ανώτατου οργάνου διοίκησης του Δήμου – του Δημοτικού Συμβουλίου, θα είχε αποφευχθεί οποιαδήποτε «στείρα άρνηση», «τεχνητή ένταση», «ακραίοι χαρακτηρισμοί» και όλα αυτά τα… ωραία που γράφει στην ανακοίνωσή της η Πολιτών Πολιτεία, απαντώντας στην ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών.

Θα περιμένουμε να δούμε αυτό το πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών, αν και ήδη έχουν περάσει οι πρώτες 9… έτσι χωρίς πρόγραμμα.

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση – απάντηση της Πολιτών Πολιτείας του κ. Βούρου:

Από τους θιασώτες της στείρας άρνησης, της τεχνητής έντασης, των ετεροπροσδιορισμών, των ακραίων χαρακτηρισμών, του διχασμού και της πόλωσης, δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από αυτό που διαβάσαμε στην πρώτη ανακοίνωση της παράταξης «Δύναμη Πολιτών» με επικεφαλής τον κ. Βασιλόπουλο, μία μόλις εβδομάδα μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων μας, ως νέα δημοτική αρχή της πόλης.

Χρησιμοποιούν τον ίδιο ακριβώς πολιτικό λόγο, με την προεκλογική περίοδο, δείχνοντας την δυσκολία προσαρμογής και μετάβασής τους στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Δείχνοντας ότι η αποδοχή της ήττας δεν είναι μία εύκολη για τους ίδιους διαδικασία.

Το γεγονός όμως αυτό ουδόλως απασχολεί τους δημότες που επέλεξαν με ιδιαιτέρως υψηλά ποσοστά τόσο στον Α’ όσο και στον Β’ γύρο των εκλογών τον Γιάννη Βούρο και τους συνεργάτες του, ως δημοτική αρχή της πόλης μας.

Η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα γύρισαν οριστικά σελίδα.

Οι συμπολίτες μας με την ψήφο τους έδωσαν επίσης ξεκάθαρη εντολή συναινέσεων, συνθέσεων και ενότητας. Αυτή την εντολή θα την υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Με τους συνοδοιπόρους μας σε αυτήν την πορεία μπορεί να μην συμφωνούμε σε όλα. Προσπαθήσαμε όμως τους τελευταίους μήνες να βρούμε κοινό βηματισμό, αναζητήσαμε κοινούς τόπους, γιατί τα προβλήματα ούτε είναι λίγα, ούτε μπορούν να περιμένουν.

Περίοδο χάριτος και ανοχής από την πλευρά της αντιπολίτευσης δεν περιμέναμε και δεν ζητάμε. Οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες των συμπολιτών μας είναι μεγάλες και οφείλουμε να μην τους διαψεύσουμε.

Το προσεχές διάστημα θα παρουσιάσουμε στους μοναδικούς κριτές μας, τους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, το κοινό πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών που ήδη έχουμε συνδιαμορφώσει με τους συνεργάτες μας, ανά τομέα ευθύνης.

Για την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, την κοινωνική πολιτική, την παιδεία, τον πολιτισμό κοκ, σε αυτή τη νέα αρχή για το Δήμο, που μόλις ξεκίνησε.

Με οδηγό τα προεκλογικά μας προγράμματα και τις απαιτήσεις μίας σύγχρονης κοινωνίας.

Μπροστά μας έχουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος. Η προεκλογική περίοδος έχει παρέλθει προ πολλού.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *