Ο ένας λαγός βγήκε από το καπέλο. Ποιος είναι ο επόμενος;

Μπορεί κάποιοι να ξαφνιάστηκαν και να εξοργίστηκαν που ο Κωνσταντινίδης ανέλαβε θέση αντιδημάρχου στη δημοτική αρχή Μελισανίδη. Στην πραγματικότητα, όλη η διαδρομή του Κωνσταντινίδη από τη στιγμή που έκανε τις πρώτες του δημόσιες τοποθετήσεις πέρσι το καλοκαίρι μέχρι και τώρα, προδιέγραφαν αυτή την πορεία. Επέλεξε ως μοναδικό του αντίπαλο το Βασιλόπουλο στοχοποιώντας τον και προσωπικά, προωθήθηκε από την αρχή μέχρι το τέλος από τον Παπανικολάου (στέλεχος του Βούρου) και το fxnews (γραφείο τύπου Βούρου), έκανε προεκλογική καμπάνια εστιάζοντας στις λακούβες, τους κάδους και τις λάμπες, κρύβοντας τις βασικές αντιθέσεις και τα συμφέροντα που διαπερνούν την πόλη μας. Ακόμη και όταν το έκανε όμως, η θέση του ήταν σαφής στην αποδοχή των θέσεων των μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων, κατηγορώντας το Βασιλόπουλο ότι δεν υπέκυψε. Φτάνοντας φυσικά μέχρι το 2ο γύρο, όπου δημόσια δεν πήρε θέση, προαλείφοντας το έδαφος της συμφωνίας με το Βούρο.

Βεβαίως, ο κ. Κωνσταντινίδης κάηκε άπαξ και δια παντός. Αυτός και οι συνεργάτες του, που μέσω καλών δημοσίων σχέσεων όλα αυτά τα χρόνια κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα κεντροαριστερό προφίλ, κλείνουν κάθε πόρτα με αυτήν την επιλογή. Απέδειξαν ότι λειτούργησαν ως καιροσκόποι με μοναδικό σκοπό τη νομή της εξουσίας με κάθε τρόπο και μέσο, αδιαφορώντας πλήρως για προγράμματα, θέσεις και αρχές. Δέχθηκαν – με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι – να γίνουν μέρος ενός συνονθυλεύματος που μοναδικό σκοπό έχει την προώθηση της ατζέντας των επιχειρηματικών συμφερόντων στην πόλη.

Όμως και πάλι, πλειοψηφία στο Δημοτικό συμβούλιο δεν βγαίνει. Χρειάζεται η σύμπραξη ακόμα μίας παράταξης. Γιατί, παρόλο που η ΝΔ φρόντισε να λύσει τα χέρια των δημάρχων, ακυρώνοντας το ίδιο το Δημοτικό συμβούλιο και δίνοντας τεχνητές πλειοψηφίες και υπερεξουσίες στην οικονομική επιτροπή, είναι αδύνατο να σταθεί πολιτικά μία διοίκηση που παραπέμπει θέματα διαρκώς στην οικονομική επιτροπή. Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά, ο Παντελής Γρετζελιάς. Ταπεινωμένος και γονυπετής, είναι υποχρεωμένος να δεχθεί το τελεσίγραφο Βούρου για την αποδοχή μίας μόνο θέσης αντιδημάρχου, όσο και αν αυτός εξήγγελε ότι αυτός θα διοικήσει το Δήμο. Βλέπετε, όταν ο Γρετζελιάς φρόντισε να τοποθετηθεί δημόσια στο 2ο γύρο υπέρ του Βούρου – με το γνωστό στόμφο που τον διακρίνει – δέθηκε χειροπόδαρα. Αυτός, όχι ο Βούρος. Επομένως, αυτό το γραμμάτιο πρέπει να εξαργυρωθεί με κάθε τρόπο, ακόμη και αν ο μοναδικός που θα εξασφαλιστεί θα είναι ο γιος του κ. Γρετζελιά. Βεβαίως, με τη νέα διοίκηση στο Δήμο κανείς δεν πρόκειται να πάει χαμένος, υπάρχουν οφίτσια και δουλειές για όλους, ακόμη και για τα παιδιά και τα εγγόνια τους, οπότε ο κ. Γρετζελιάς κάπως θα το χρυσώσει το χάπι στους δικούς του. Απομένουν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις για να επιβεβαιωθούμε για μία ακόμη φορά…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *