Λίμνη άλσους Νέας Φιλαδέλφειας

Ο Βασιλόπουλος απαντά στα ψεύδη γύρω από το άλσος

Με στοιχεία απαντά ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος στα όσα ψευδή αναφέρθηκαν για το άλσος σε δημοσίευμα του οπαδικού τύπου. Σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο fb αναφέρει χαρακτηριστικά:

Κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες μέρες κάποια αστεία δημοσιεύματα ότι «έπρεπε να αλλάξει η δημοτική αρχή για να δει προκοπή το άλσος». Και γράφω αστεία γιατί στην προσπάθειά τους να καπηλευτούν έργα που κάνει αυτή η δημοτική αρχή, ξεχνούν ότι μέχρι 31/8 δημοτική αρχή είμαστε εμείς. Γι’ αυτό λοιπόν να τους υπενθυμίσω τα παρακάτω:
Οι πρώτες 11 φωτογραφίες είναι από το άλσος, όπως το βρήκαμε το 2014. Η λίμνη ένας βούρκος για χρόνια, κομμένα δέντρα παντού, διαλυμένες και αυθαίρετες κατασκευές, γενικώς πλήρης εγκατάλειψη και απαξίωση, ώστε να βρεθεί κάποιος «ιδιώτης – σωτήρας» να το σφετεριστεί. 

Αυτά τα 5 χρόνια εργαστήκαμε σκληρά για να προστατεύσουμε, να αναπλάσουμε και να αναδείξουμε το άλσος μας ως ένα δημόσιο χώρο αναψυχής για όλους τους πολίτες. Αυτές οι προσπάθειες τελεσφόρησαν, παρά τον διαρκή πόλεμο που δεχθήκαμε από συγκεκριμένα συμφέροντα που βλέπουν το άλσος ως «φιλέτο». 
Παραδίδουμε ένα άλσος που έχουν μπει χιλιάδες νέα δέντρα, φυτά και λουλούδια. Ένα άλσος που έχει γίνει σε πολλά σημεία χωματουργική εξυγίανση του εδάφους. Ένα άλσος που δημιουρήθηκαν μονοπάτια, τοποθετήθηκαν κρήνες, φτιάχτηκαν κιόσκια, δημιουργήθηκαν ποδηλατόδρομοι, αναπλάστηκαν είσοδοι. Ένα άλσος που η λίμνη του συντηρείται κανονικά εδώ και 5 χρόνια ώστε να είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη σε όλη την Αττική. Ένα άλσος που δημιουργήθηκαν εκ νέου οι – παράνομες και αυθαίρετες πριν – παιδικές χαρές και δημιουργείται και άλλη μία στο ύψος της λίμνης. Ένα άλσος που διεκδικήσαμε και πετύχαμε την επαναφορά στο δημόσιο 71 στρεμμάτων που είχαν περάσει στο Υπερταμείο. Ένα άλσος που ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την αλλαγή όλου του ηλεκτροφωτισμού και θα τοποθετηθούν σε λίγο καιρό νέα φωτιστικά σώματα ενεργειακής εξοικονόμησης LED. Ένα άλσος που γκρεμίστηκε ο – κλειστός από το 2011 – παράνομος και αυθαίρετος Κένταυρος, γλυτώνοντας πρόστιμα 3 εκ ευρώ, καταρτίζοντας όλες τις μελέτες για ένα σύγχρονο και φιλικό στο περιβάλλον αναψυκτήριο (το οποίο παρανόμως δεν αδειοδοτεί ο δασάρχης κ. Σίμνος – να δούμε τώρα πως θα το αδειοδοτήσει…).
Αυτό το άλσος θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε μέχρι 31/8 από τη θέση της δημοτικής αρχής και να υπερασπιζόμαστει από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από 1/9 και μετά…


Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *