Άμεση η αντίδραση του Δήμου με κλιμάκια μηχανικών σε κατοικίες

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με κλιμάκια μηχανικών, τα οποία πραγματοποίησαν μακροσκοπικό έλεγχο σε διάφορα κτίρια και υποδομές,  και διαπίστωσαν ότι στην πλειονότητα τους δεν παρουσιάζουν σημαντικές βλάβες που να χρήζουν άμεσης επέμβασης. Η πρώτη εκτίμηση από την εικόνα της πόλης είναι ότι δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.

Οφείλουμε να τονίσουμε με βάση και τις επίσημες ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας  Πολιτικής Προστασίας ότι το σεισμικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι όλοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τις γενικές οδηγίες αντισεισμικής προστασίας.   

Νωρίτερα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γ. Ανεμογιάννης και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν στην έκτακτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών και ενημέρωσαν σχετικά με τις ενέργειες που προέβη ο Δήμος.

Όλα τα στελέχη του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο και τους Αντιδημάρχους βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασία, την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Αστυνομικό Τμήμα, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την  ΔΑΕΦΚ και συντονίζουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Η Γενική Δ/νση και η Δ/νση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών είναι αρμόδιες για το μετασεισμικό έλεγχο των κτιρίων (διενέργεια πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων ελέγχων κτιρίων) ύστερα από αίτηση τους στο πρωτόκολλο του Δήμου (Δεκελείας 97, ισόγειο). 

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι πολίτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα:

  1. Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, 6983893879
  2. Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας 210-3359002-3
  3. Πυροσβεστική 199
  4. Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112 (χωρίς χρέωση)
  5. ΕΚΑΒ 166
Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *