Δράσεις της 2ης ΤΟΜΥ για ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού

Η ομάδα υγείας της 2ης ΤΟΜΥ Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές της ευχαριστίες για την άψογη συνεργασία που είχε καθ’όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018-2019 με τα σχολεία της περιοχής ευθύνης της. Η αποδοχή ήταν καθολική και μας βοήθησε να διεκπεραιώσουμε με επιτυχία ένα σύνολο εκπαιδευτικών προγραμμάτων αγωγής υγείας, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Υγείας, που αφορούσε στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στον μαθητικό πληθυσμό.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα προγράμματα Αγωγής Υγείας που πραγματοποιήθηκαν από τη 2η ΤΟΜΥ Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας:

1) Εμβολιαστική Κάλυψη των μαθητών

2) Πρόληψη Ατυχημάτων: (Α’ Ενότητα: “Ασφαλής κολύμβηση για πρόληψη ατυχημάτων στο νερό, Β’ Ενότητα: “Πρόληψη ατυχημάτων”, Γ’ Ενότητα: “ Ασφαλείς διαδρομές προς και από το σχολείο”)

3) Ηλιακή Ακτινοβολία-Προστασία “Έξυπνοι στον ήλιο με ασφάλεια”

Επιπλέον, άλλες δράσεις αγωγής υγείας που πραγματοποιήθηκαν από τη δομή μας και απευθύνονταν σε γονείς και εκπαιδευτικούς ήταν:

1) «Αντιβιοτικά: Πότε και πώς τα χρησιμοποιούμε» & «Ο θεσμός του Οικογενειακού Ιατρού στην ΠΦΥ»

2) Σχολικός εκφοβισμός: Μύθοι & Παρεξηγήσεις

Στις δράσεις συμμετείχαν ιατροί (παθολόγος, παιδίατρος), επισκέπτριες υγείας, νοσηλεύτριες και η κοινωνική λειτουργός της δομής.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να τονίσουμε και τη συμβολή του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας καθώς και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων για την πολύτιμη βοήθειά τους στο έργο μας. 

Ευχόμαστε σε όλους ένα όμορφο καλοκαίρι με υγεία και αναμένουμε με χαρά την ανανέωση της συνεργασίας μας τη νέα σχολική χρονιά.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *