Η αμηχανία του κυρίου π. μπροστά στη νέα κατάσταση

Είναι κατανοητή η αμηχανία του κυρίου π. μπροστά στη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις τελευταίες εκλογές. Αφού ο ίδιος και ο οικογενειακός μικρό- Κόσμος έδωσαν τα πάντα κατά της δημοτικής αρχής Βασιλόπουλου (μικρό μόνο δείγμα η 32σελιδη προεκλογική τους παρέμβαση με μοναδικό στόχο την απερχόμενη δημοτική αρχή) τώρα φαίνεται ότι αισθάνονται μια αμηχανία για τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στη νέα δημοτική αρχή που προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές.

Αντί λοιπόν να προσπαθήσουν να ανιχνεύσουν τις πολιτικές που θα εφαρμόσει η νέα δημοτική αρχή, αναλώνονται σε αναλύσεις της στάσης της… αντιπολίτευσης. Αγνοώντας μάλιστα την ανατροπή που πρόκειται να γίνει από τη νέα δεξιά κυβέρνηση στο αποτέλεσμα της κάλπης και τη διαμόρφωση μιας βολικής νομοθεσίας υπέρβασης του δημοτικού συμβουλίου, οι ίδιοι επινοούν μελλοντικές στάσεις και συμμαχίες. Ακόμη και μετά την επισήμανσή μας σε χθεσινό μας σχόλιο, ο κ. π. συνεχίζει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει το μέγεθος της θεσμικής παρέμβασης που επιχειρείται για να ξεπεραστεί ο… σκόπελος της απλής αναλογικής και του δικαιότερου και δημοκρατικότερου συσχετισμού που αυτή έχει διαμορφώσει. Μάλιστα προβαίνει και σε μια πολιτική αθλιότητα: αποδίδει στην απλή αναλογική το ντιλ Βούρου – Γρετζελιά – Κοπελούσου!

Όσο κι αν ο κ. π. προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός της αντιδημοκρατικής παρέμβασης που επιχειρεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη συνεργασία των αιρετών που έχουν εκλεγεί με τη σημαία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να ξεπεράσει ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός: αυτή η ανολοκλήρωτη εφαρμογή της απλής αναλογικής που έφερε ο Κλεισθένης, έδωσε στο νέο δήμαρχο της πόλης μας μια ισχνή δημοτική ομάδα, αναγκάζοντάς τον να επιδιώκει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση στα συλλογικά όργανα. Και αυτό μόνο προς το συμφέρον των δημοτών θα μπορούσε να αποβεί.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

2 Σχόλια

  1. Διαχρονικά καλαμοκαβαλημένοι και αυτοαναγορευμένοι σε… «πρωτοπόρους». Απολύτως διακριτός ο ρόλος τους. Μόνο οι ίδιοι (κάνουν ότι) δεν καταλαβαίνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *