Με το καλημέρα κατάργηση της απλής αναλογικής – αλλαγές στον Κλεισθένη

Προαναγγελία ότι θα καταθέσει νομοσχέδιο με αλλαγές στον Κλεισθένη στις 23 Ιουλίου έκανε ο νέος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Εσωτερικών. Όπως τόνισε θα γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις στην απλή αναλογική, «για να ενισχυθεί η κυβερνησιμότητα» σε Δήμους και Περιφέρειες, παρεμβάσεις που, όπως είπε, θα γίνουν με σεβασμό στις συνταγματικές προβλέψεις, υποννοόντας προφανώς πως δεν θα αγνοηθούν τα εκλεγμένα δημοτικά συμβούλια (πώς θα μπορούσε άλλωστε;).

Παράλληλα, σύμφωνα με τον νέο υπΕΣ προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης θα είναι να αντικατασταθεί ο νόμος της απλής αναλογικής στις εθνικές εκλογές αλλά και να καθιερωθεί η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού στον τόπο που διαμένουν.

Επίσης ο κ. Θεοδωρικάκος θέλησε να ξεκαθαρίσει πως όλοι οι εργαζόμενοι του υπουργείου θα είναι συνεργάτες του ανεξαρτήτως ιδεολογικής και πολιτικής προτίμησης. Τέλος τόσο ο ίδιος όσο και ο Υφυπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος για τα θέματα Αυτοδιοίκησης Θοδωρής Λιβάνιος, ανεφεραν πως έχουν την πολιτική βούληση για να στηρίξουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ανθρώπους της.

Όπως είχε ήδη ενημερώσει ο ΠΟΛΙΤΗΣ αμέσως μετά τις εκλογές τα επιτελεία της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη είχαν ετοιμάσει σχέδιο αλλαγών.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *