Απόντες οι… επόμενοι – ποιος απαξιώνει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου

Μια περίεργη εικόνα παρουσίαζε το χθεσινό (19/6) Δημοτικό Συμβούλιο. Παρόντες όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αυτοί που βρίσκονται στην «περίεργη» θέση να είναι συμπολίτευση και ταυτόχρονα αντιπολίτευση, όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος. Απόντες οι σύμβουλοι που στη νέα περίοδο θα βρίσκονται στα έδρανα της πλειοψηφίας.

Κι όμως στα θέματα της ημερήσιας διάταξης συμπεριλαμβάνονταν μερικά ζωτικά για το μέλλον του Δήμου. Θέματα που θα βρει μπροστά της η νέα διοίκηση. Θέματα που αφορούν δραστηριότητες και υπηρεσίες που θα αναπτυχθούν μετά την 1η Σεπτέμβρη, όταν οι ίδιοι αυτοί που χθες ήταν απόντες θα βρίσκονται ίσως και σε θέσεις ευθύνης.

Ας πούμε κάποια ενδεικτικά:

  1. Εδώ και κάποιους μήνες ο Δήμος έχει διενεργήσει διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την προμήθεια οχημάτων απαραίτητων για τη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, πρασίνου και των τεχνικών υπηρεσιών. Από τις 8 ομάδες οχημάτων του διαγωνισμού, για τις περισσότερες ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και ο Δήμος έχει προμηθευτεί ή πρόκειται σύντομα να παραλάβει:
  • ένα απορριμματοφόρο με σύστημα πλύσης και ένα περιστερφόμενου τυμπάνου
  • ένα αναρροφητικό σάρωθρο και ένα αναρροφητικό σάρωθρο πεζού χειριστή
  • ένα τηλεσκοπικό καλαθοφόρο
  • δυο ημιφορτηγά κλειστού τύπου
  • ένα ανατρεπόμενο φορτηγό με γερανό και αρπάγη
  • ένα ελαστικοφόρο φορτωτή πλάγιας ολίσθησης.

Κηρύχθηκαν άγονες οι διαγωνιστικές διαδικασίες για δυο ομάδες οχημάτων, καθώς δεν εμφανίστηκαν προσφορές. Ειδικά για τη μια ομάδα που αφορά ημιφορτηγά κλειστού τύπου, αρχικού προϋπολογισμού 38.000 ευρώ, κρίθηκε αναγκαίο να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία, αφού τα οχήματα αυτά είναι απαραίτητα για την τεχνική υπηρεσία. Όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις από τη σχετική νομοθεσία, η διαδικασία θα γίνει μέσω διαπραγμάτευσης και αυτό έπρεπε να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και έγινε.

2. Η χρήση κολυμβητικών διαδρόμων του ΟΑΚΑ για το σχετικό πρόγραμμα του Δήμου την περίοδο 2019 – 2020 ήταν ένα ακόμα θέμα που συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο και αφορά την επόμενη διοίκηση. Είναι η εξασφάλιση ότι και την επόμενη περίοδο θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν τα σχετικά τμήματα κολύμβησης του Δήμου, τα οποία αφορούν αρκετά παιδιά και ενήλικες της πόλης μας. Και σε αυτή την περίπτωση η αυριανή… μειοψηφία ψήφισε έγκαιρα τις σχετικές πιστώσεις, ώστε η νέα διοίκηση να βρει το πρόγραμμα.

3. Ομοίως εγκρίθηκε η συνδιοργάνωση με το Δήμο Νέας Ιωνίας του 5ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου «Στις γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων», ενός θεσμού που καθιέρωσε αυτή η δημοτική αρχή και έχει τεράστια συμμετοχή και μεγάλη συμβολική κι σιτορική σημασία. Και αυτή η διοργάνωση θα γίνει στις 6 Οκτωβρίου, δηλαδή θα την βρει έτοιμη η νέα δημοτική αρχή.

Ας δούμε, λοιπόν, πώς συμπεριφέρθηκε η αυριανή πλειοψηφία στη συνεδρίαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου. Απουσίαζε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Βούρου, Λύσανδρος Γεωργαμλής. Απουσίαζε επίσης ο Μιχάλης Κουτσάκης. Απουσίαζε και ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Λευτέρης Πλάτανος, ο οποίος ήταν υποψήφιος με το συνδυασμό της νέας πλειοψηφίας. Ο μόνος που εμφανίστηκε στα… μισά ήταν ο Δημήτρης Κανταρέλης, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει την παρουσία του και την πάγια …αυτοδιοικητική του στάση, για να εισπράξει την… πληρωμενη απάντηση από το δήμαρχο, που του υπενθύμισε ότι οι απουσίες του είναι περισσότερες από τις παρουσίες του.

Για να είμαστε δίκαιοι, θα πρέπει να σημειώσουμε και την παρουσία του Παντελή Γρετζελιά με… πολυμελή συνοδεία, ο οποίος μάλιστα, αν και δεν μετέχει στη σύνθεση του παρόντος συμβουλίου, έλαβε το λόγο για να συνηγορήσει υπέρ της ψήφισης του προγράμματος κολύμβησης, φροντίζοντας να υποδηλώσει το ρόλο του ως συνεταίρος στη νέα δημοτική αρχή.

Για να είναι ολοκληρωμένη η εικόνα της χθεσινής συνεδρίασης και της ενασχόλησης με τα θέματα της πόλης, να σημειώσουμε ότι μεταξύ των θεμάτων που αποφασίστηκαν ήταν δωρεάν ταφές ή απαλλαγές τελών σε τεθνεόντες συμπολίτες μας, δικαιούχοι δομών σίτησης και κοινωνικού παντοπωλείου, αναμόρφωση προϋπολογισμού για κάλυψη τρεχουσών αναγκών, ζητήματα που αφορούν εγγραφές σε παιδικούς σταθμούς, παραλαβή έργων, παράταση του έργου ασφαλτόστρωσης κλπ.

Τις λεπτομέρειες αυτές δεν θα τις διαβάσετε σε κανένα τοπικό μέσο, αφού ως… είθισται πλέον απαξιεί και αποκρύπτει κάθετι που σχετίζεται με τη δραστηριότητα της παρούσας δημοτικής αρχής, ώστε να μπορεί να ισχυρίζεται ψευδώς ότι είναι… απούσα και αδιάφορη για τα προβλήματα της πόλης.

(Η φωτογραφία είναι αρχείου)

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *