Τα μπάζα της ανάπλασης του Άλσους παρουσίασε τοπικό μέσο ως… σκουπίδια

Μπορεί η προεκλογική περίοδος να έχει τελειώσει, όμως η εκστρατεία δυσφήμισης του Άλσους και της δημοτικής αρχής συνεχίζεται… Αυτή τη φορά, η γνωστή «ενημερωτική» ιστοσελίδα Fx-news δημοσίευσε τη φωτογραφία που αναδημοσιεύουμε αποκαλώντας το Άλσος «αποθετήριο σκουπιδιών». Οργισμένη ήρθε η απάντηση από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Πρασίνου Θοδωρή Μανωλεδάκη, ο οποίος αποκαθιστά τα πράγματα, εξηγώντας ότι τα δήθεν σκουπίδια, δεν είναι τίποτα άλλο από τα μπάζα των εργασιών ανάπλασης που συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό και ολοκληρώνονται στο χώρο του πρώην ζωολογικού κήπου.

Δημοσιεύουμε την απάντηση του Θ. Μανωλεδάκη:

Ο γνωστός τοπικός δημοσιογραφίσκος της λακκούβας, της σακούλας και της καμένης λάμπας ξαναχτύπησε. Ανέβασε φωτογραφίες με σακούλες σκουπιδιών δήθεν μέσα στο άλσος για να αποδείξει πόσο βρώμικο είναι αυτό και πόσο ανίκανη η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Επειδή λοιπόν η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα, όπως λέει και η γνωστή ρήση, σας αποκαλύπτουμε τα πραγματικά γεγονότα και τα συμπεράσματα δικά σας.

Οι σακούλες αυτές όπως και ο σωρός με τα μπάζα που φαίνονται δίπλα τους βρίσκονται σε κάποιο σημείο μέσα στο χώρο του πρώην ζωολογικού κήπου που σύμφωνα με τη μελέτη ανάπλασης του άλσους, την οποία η παρούσα Δημοτική Αρχή υλοποιεί, είναι ο τελευταίος χώρος που αναπλάθεται. Ο ανάδοχος του έργου εδώ και μέρες ξεκίνησε τις εργασίες που προβλέπονται στη μελέτη γκρεμίζοντας το παράνομο μαντρότοιχο που χώριζε το χώρο από το υπόλοιπο άλσος και αφού περίφραξε το χώρο με όλα τα μέσα που προβλέπονται στους κανονισμούς ασφαλείας των εργοταξίων εγκατέστησε το εργοτάξιό του και συνεχίζει τις αναγκαίες σύμφωνα με τη μελέτη εργασίες. Όπως λοιπόν σε κάθε ενεργό εργοτάξιο συμβαίνει, λόγω των εργασιών που γίνονται σε αυτό υπάρχουν και μπάζα και σκουπίδια που όμως συγκεντρώνονται σε καθορισμένα σημεία και ακολούθως φορτώνονται σε φορτηγά και μεταφέρονται στους χώρους εναπόθεσης μπαζών.

Αυτές τις σακούλες που συγκεντρωμένες στο ορισμένο σημείο του εργοταξίου είναι έτοιμες προς αποκομιδή φωτογράφισε ο εν λόγω δημοσιογραφίσκος και νόμισε ότι ανακάλυψε την Αμερική.

Για ενημέρωση όσων δεν γνωρίζουν από εργοτάξια και με το δίκιο τους πιθανόν να ανησυχούν  σας πληροφορούμε τα εξής:

Εφ όσον στο εργοτάξιο εκτελούνται εργασίες, και μέχρι το τέλος Αυγούστου που προβλέπεται αυτές να ολοκληρωθούν, θα υπάρχουν και μπάζα και σκουπίδια και διάφορα άλλα, φαινομενικά άχρηστα, υλικά. Μια ματιά στο παρακείμενο εργοτάξιο του νέου γηπέδου της Α.Ε.Κ.  θα είναι κατατοπιστική.

Τα μπάζα, τα σκουπίδια, και γενικά τα άχρηστα υλικά των εργοταξίων συγκεντρώνονται σε καθορισμένα σημεία, ανήκουν στην αποκλειστική διαχείριση του εργοταξιάρχη (ο έμπειρος μηχανικός που από τον ανάδοχο έχει ορισθεί να επιβλέπει τις εργασίες και να διαχειρίζεται τη λειτουργία του εργοταξίου) και αυτός κρίνει πότε και πώς θα απομακρυνθούν από αυτό.

Πρόσβαση στο εργοτάξιο δεν έχει κανένας  εκτός από τους εργαζόμενους σε αυτό και τους επιβλέποντες μηχανικούς του Δήμου οι οποίοι σε καθημερινή βάση φροντίζουν να εκτελούνται οι εργασίες σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη μελέτη και να μην υπάρξει περίπτωση βλάβης του άλσους.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *