Ολοκληρώνονται οι εγγραφές στα ΕΠΑΛ – νέες δυνατότητες για τα 3 ΕΠΑΛ του Δήμου

‘Εχουν αρχίσει οι εγγραφές σε όλα τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) καθώς και στα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και τελειώνουν – η πρώτη φάση – στις 17 Ιουνίου 2019. Οι μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. & ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2019 – 2020, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, έως τη 17η Ιουνίου 2019 και ώρα 00:00. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/-τριών την Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωριστεί στο ΠΣ myschool. Σε περίπτωση ενήλικων μαθητών/-τριών, Ηλεκτρονική Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι, με τους δικούς τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), εφόσον είναι καταχωρισμένοι στο ΠΣ myschool (ως κηδεμόνες του εαυτού τους).

Νέες δυνατότητες για τα ΕΠΑΛ του Δήμου

Όπως μας ενημερώνει ο διευθυντής 5ου ΕΚ Ν.Φιλαδέλφειας Κουτσούκος Βλάσιος, όσοι ενδιαφέρονται για εγγραφή ή μετεγγραφή σε κάποιο από τα τρία(3) Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ) που λειτουργούν στο Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας, θα πρέπει να γνωρίζουν τις νέες δυνατότητες που ήδη Ισχύουν για τα Επαγγελματικά Λύκεια, όπως:

1. Για τα ίδια χρόνια σπουδών (3 χρόνια) τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ) δίνουν ΔΥΟ (2) τίτλους σπουδών: Απολυτήριο Λυκείου, ισότιμο του Γενικού Λυκείου (ΓΕ.Λ) & Πτυχίο Ειδικότητας επιπέδου 4, με ενδοσχολικές εξετάσεις.

2. Δυνατότητες μετά την αποφοίτηση από τα Επαγγελματικά Λύκεια: Εύρεση εργασίας φοιτώντας στο Δ΄ έτος – Τάξη μαθητείας για 9 μήνες με μισθό (75% του ανειδίκευτου εργάτη), ασφάλιση και πτυχίο επιπέδου 5 μετά από εξετάσεις πιστοποίησης.

3. Συνέχιση των σπουδών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είτε μέσω των Πανελλήνιων εξετάσεων, είτε χωρίς εξετάσεις – με συγκεκριμένο ποσοστό – σε σχολές σχετικές με το πτυχίο ειδικότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στο σύνδεσμο https://www.minedu.gov.gr/rss/41148-15-05-19-prosfates-rythmiseis-gia-toepaggelmatiko-lykeio

Τα τρία (3) Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ) Νέας Φιλαδέλφειας ενημερώνουμε τους γονείς / κηδεμόνες αλλά και μαθητές ότι διαθέτουν σε όλες τις ειδικότητες:

  • Εργαστήρια πλήρως εξοπλισμένα με σύγχρονο εξοπλισμό
  • Καθηγητές με μεγάλη εμπειρία και με υψηλά εκπαιδευτικά προσόντα

Με τη βοήθεια της 2ης Σχολικής Επιτροπής και του Δήμου Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας απέκτησαν:

  • Διαδραστικούς Πίνακες
  • Αντικαταστάθηκαν στα Εργαστήρια Πληροφορικής οι οθόνες υπολογιστών παλαιού τύπου με οθόνες σύγχρονης τεχνολογίας
  • Χορηγήθηκαν ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους μαθητές της Γ΄ τάξη και θα χορηγηθούν και στη νέα Γ΄τάξη των ΕΠΑ.Λ, Μέσα Ατομικά Προστασίας (ΜΑΠ).

Όλοι οι μαθητές έχουν Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) όπως φόρμες , γυαλιά, ωτοασπίδες , γάντια, παπούτσια (όπου προβλέπεται).

Τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ) της Νέας Φιλαδέλφειας διαθέτουν επίσης:

  • Σχολικούς Φύλακες
  • Ψυχολόγους
  • Ενίσχυση στη διδασκαλία των Μαθηματικών και Ν. Ελληνικών με δυο καθηγητές
  • Υλοποιούν Διεθνή Προγράμματα και βραβεύονται σε Διεθνείς Διαγωνισμούς και δράσεις
  • Με βραβευμένες θεατρικές ομάδες
Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *