Στις 7, 8 και 9 Ιουνίου το 5ο Μουσικοχορευτικό Οδοιπορικό στην Ελληνική Παράδοση

Ένας σημαντικός θεσμός έχει δημιουργηθεί στην πόλη μας. Είναι το Μουσικοχορευτικό Οδοιπορικό στην Ελληνική Παράδοση, το οποίο φέτος πραγματοποιείται για 5η συνεχόμενη φορά, στις 7, 8 και 9 Ιουνίου.

Οι χορευτικές ομάδες είναι τα πιο μαζικά τμήματα που λειτουργεί ο Δήμος, αφού σε αυτά συγκεντρώνονται περισσότεροι από 700 «μαθητές» όλων των ηλικιών. Εκτιμώντας το σημαντικό έργο που γίνεται στα τμήματα αυτά από μια εξαιρετική ομάδα γυμναστών – δασκάλων, ήδη από το 2015 η παρούσα δημοτική αρχή καθιέρωσε αυτό το Οδοιπορικό, το οποίο έχει εξελιχθεί σε ένα πραγματικό φεστιβάλ χορών, με τη συμμετοχή σημαντικών λαϊκών καλλιτεχνών και χορευτικών συγκροτημάτων από άλλες περιοχές, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Οι εκδηλώσεις του 5ου Μουσικοχορευτικού Οδοιπορικού θα διεξαχθούν τις δυο πρώτες μέρες στον Πολυχώρο Πολιτισμού επί της οδού Δροσίνη, στη Νέα Χαλκηδόνα και την τελευταία ημέρα στο Πάρκο «Γεώργιος Αποστολάκης» (πρωην στρ. εργοστάσιο).

►Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, στο θεατράκι επί της οδού Δροσίνη στη Νέα Χαλκηδόνα, οι Παιδικές και Εφηβικές Χορευτικές Ομάδες του Δήμου μας, θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και δρώμενα από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, τη Μικρά Ασία κλπ.

►Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 στον ίδιο χώρο, θα διεξαχθεί Διαδημοτικό Φεστιβάλ με φιλοξενούμενες Χορευτικές Ομάδες Δήμων της Αττικής και της Περιφέρειας (Κόρινθος, Άργος, Λαμία, Αλεξάνδρεια Ημαθίας κ.ά.). Έχοντας έτσι την ευκαιρία, αφενός να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία σε όσους Δήμους έχουν φιλοξενήσει τη χορευτική ομάδα του Δήμου μας και αφετέρου, να δούμε τη δουλειά και άλλων Χορευτικών Ομάδων, με  χρόνια παρουσίας και δουλειάς.

►Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στο πάρκο «Γεώργιος Αποστολάκης» θα γίνει η καθιερωμένη τελική εκδήλωση όλων των τμημάτων Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών του Δήμου μας, με τη συμμετοχή 700 περίπου μαθητών όλων των ηλικιών.

Η διεξαγωγή των εκδηλώσεων θα γίνει με αυθεντικό παραδοσιακό ήχο, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων και σολίστ της μουσικής και του τραγουδιού.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *