Ποιος μίλησε για πεζοδρόμηση του… Περισσού; (όταν τα σχέδια βγαίνουν ένα-ένα στη φόρα)

Ούτε 48 ώρες δεν πέρασαν από την εκλογική νίκη του Γιάννη Βούρου και οι… υποβολείς βιάζονται να επιβάλλουν τη νέα ατζέντα «συνοδευτικών έργων» του γηπέδου, πείθοντας και τον τελευταίο κάτοικο αυτής της πόλης που αμφέβαλε για το «ενδιαφέρον» συγκεκριμένων συμφερόντων να… αποκτήσουν τη δημοτική αρχή, για τα σχέδια που εξυφαίνονται για την πόλη.

Το σημερινό δημοσίευμα της, πάντα ενημερωμένης για τις προθέσεις των μεγαλοπαραγόντων της ομάδας, κιτρινόμαυρης ιστοσελίδας enwsi.gr είναι αποκαλυπτικότατο. Συνιστούμε να το διαβάσετε, όχι μόνο για να δείτε τι θέματα θέτουν στο τραπέζι, αλλά και για τη γλώσσα που χρησιμοποιούν για να τονίσουν ότι η νέα δημοτική αρχή είναι πλέον «δική τους».

Με τίτλο «Αυτά είναι τα έργα που… ξεκολλάνε μετά την εκλογή Βούρου!» το δημοσίευμα ιεραρχεί τα παρακάτω:

  1. Μιλούν για την διαμόρφωση του οδικού δικτύου στο διάστημα της κατασκευής της υπογειοποίησης, λέγοντας ψευδώς ότι «οι τεχνικές υπηρεσίες του Βασιλόπουλου» έχουν βάλει στο συρτάρι τις σχετικές μελέτες. Το έργο βέβαια είναι δημοπρατημένο, υπάρχει ανάδοχος και ουδόλως εξαρτάται η έναρξή του από το Δήμο. Καμία έγκριση δεν εξαρτάται από το Δήμο, καμία μελέτη δεν εκκρεμεί στις τεχνικές υπηρεσίες. Ελπίζουμε οι νεοκλεγμένοι έμπειροι (αφού έχουν διατελέσει αντιδήμαρχοι) δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Βούρου να φροντίσουν να αποκαταστήσουν την αλήθεια.
  2. Μιλούν για τη διάνοιξη των πεζοδρόμων πέριξ του γηπέδου και αναφέρουν ότι «ο χώρος που εφάπτεται του γηπέδου αναμένεται να αλλάξει εντελώς». Κι εδώ ισχυρίζονται ότι ο δήμος δεν έχει εκδώσει τις σχετικές άδειες. Καμιά αίτηση προς το δήμο δεν έχει γίνει από την πλευρά των κατασκευαστών και δεν θα μπορούσε άλλωστε. Γιατί απλούστατα οι πεζόδρομοι, που σημειωτέον έχουν διανοιχτεί και είναι περιφραγμένοι, στη διάρκεια των εργασιών ανέγερσης του γηπέδου χρησιμοποιούνται ως ζώνη ασφαλείας και εργοταξιακοί διάδρομοι. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε πριν την ολοκλήρωση των εργασιών;
  3. Αναφέρουν την δενδροφύτευση και την ανάπλαση του Άλσους, συνδέοντάς την με τα… ανταποδοτικά. Κι εδώ αναφέρουν ψευδώς ότι «ο απερχόμενος δήμαρχος είχε… αντιρρήσεις», ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι από πέρυσι το καλοκαίρι έχουν ξεκινήσει δυο μεγάλα έργα ανάπλασης του Άλσους από το Δήμο, τα οποία φυσικά δεν έχουν καμιά σχέση με «ανταποδοτικά». Δεν χάνουν ευκαιρία να δυσφημίσουν άλλη μια φορά το δάσος, γράφοντας ότι «προκαλεί θλίψη».
  4. Θέτουν θέμα «πεζοδρόμησης του Περισσού», αναφέροντας «την πρόθεση της Ένωσης» να πεζοδρομηθεί η οδός που οδηγεί από το σταθμό του Περισσού μέχρι το γήπεδο (προφανώς εννοούν τη Παπαναστασίου) και ισχυρίζονται ότι το σχέδιο αυτό είχε απορριφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ουδέν ψευδέστερο! Ποτέ δεν είχε τεθεί τέτοιο θέμα, ποτέ δεν ήρθε στο Δ.Σ. θέμα πεζοδρόμησης κανενός δρόμου, ποτέ δεν αναφέρθηκε επίσημα τέτοιο σχέδιο. Βέβαια, στην περίφημη συνάντηση που είχε καλέσει η Δικέφαλος ΑΕ με τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, όταν συζητιόταν το θέμα της υπογειοποίησης, ο κ. Ανδριόπουλος είχε αναφέρει γενικόλογα κάτι για πεζόδρομους που θα αναπτυχθούν από το σταθμό του Ηλεκτρικού μέχρι το γήπεδο. Φαίνεται από τότε εξυφαινόταν το σχέδιο και ήρθε η ώρα να το… ξεφουρνίσουν.
  5. Μιλούν για την πιθανότητα να προκύψουν νέες θέσεις πάρκινκ, αναφέροντας ότι θα δοθεί η δυνατότητα σε εγκαταλελειμμένες ή ανεκμετάλλευτες περιοχές να αναβαθμιστούν. Το θέμα αυτό μάλιστα γράφουν ότι θα… ξεκαθαρίσει εν καιρώ, αφού το συζητήσουν με το νέο δήμαρχο. Δεν αναφέρουν τις περιοχές, αλλά είναι γνωστό σε όλους το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει οι μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ και του γηπέδου να αποκτήσουν τον έλεγχο περιοχών.

Θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε τις απόψεις των νέων δημοτικών αρχόντων για όλα αυτά. Όπως θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τον λαλίστατο τοπικό μας τύπο να τα παρουσιάζει στους κατοίκους.

Εμείς απλά τα αναφέρουμε, αποκαλύπτοντας στην πράξη ότι όσα γράφαμε για κρυφά σχέδια μεγαλοσυμφερόντων ισχύουν. Η ατζέντα της νέας δημοτικής αρχής διαμορφώνεται σε κάποια γραφεία εκτός πόλης. Το αν οι νεοκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι θα την αποδεχτούν, ή θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα της πόλης θα φανεί σύντομα.

Γιώργος Κατερίνης

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *