Μαρίνα Εμμανουήλ: Τι συνέβη και «πηδήξατε το φράκτη» κύριε Γρετζελιά;

«Καταπέλτης» ήταν η ομιλία της Μαρίνας Εμμανουήλ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Δύναμης Πολιτών. Η πρώην υποψήφια του συνδυασμού Ξανά Μαζί χρησιμοποιώντας τα λόγια του πρώην επικεφαλής της παράταξής της Π. Γρετζελιά αποδόμησε την απόφασή του να στηρίξει το Γ. Βούρο στο β’ γύρο των εκλογών και ζήτησε τη στήριξη του άρη Βασιλόπουλου.

Ολόκληρη η ομιλία της:

«Κυρίες και κύριοι μια πόλη δεν μπορεί να είναι ΕΡΜΑΙΟ ΚΑΠΟΙΩΝ… Εμείς θέλουμε το γήπεδο της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ πρέπει να ενταχθεί στη λειτουργία της πόλης ΚΙ ΟΧΙ Η ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ. Καθαρές και παστρικές κουβέντες». Αυτά λοιπόν ήταν τα λόγια του κ. Παντελή Γρετζελιά λέξη προς λέξη συγκεκριμένα από την συγκέντρωση στο Λουκιδέλη. Σήμερα σχεδόν τρεις βδομάδες μετά έρχομαι να ρωτήσω: Έρμαιο ποιων κ. Γρετζελιά; Ποιοι ήταν αυτοί οι κάποιοι που αναφερόσασταν τότε κι ως προχθες ακόμη στις ομιλίες σας; Μήπως αυτοί με τους οποίους χθες ΔΩΣΑΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ; Αυτοί που ΠΡΟΤΡΕΠΕΤΕ τους ψηφοφόρους σας να τους ψηφίσουν, θαρρείς και δεν γνωρίζουν τι αντιπροσωπεύουν; Θαρρείς κι οι ψηφοφόροι σας ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ από τη μια στιγμή στην άλλη γιατί αυτοί οι ΚΑΠΟΙΟΙ δέχονταν την κριτική σας τόσο καιρό, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ και τώρα που ΕΣΕΙΣ δώσατε γραμμή, θα σας ακολουθήσουν ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ;

Δεν είμαστε πρόβατα κύριε Γρετζελιά. Έχουμε και άποψη και κρίση. Όταν μιλούσατε για αυτούς που πήδηξαν το φράκτη υπονοώντας τους υποψηφίους του κυρίου Βούρου, που βρέθηκαν στο ψηφοδέλτιο του από πέντε διαφορετικούς συνδυασμούς του παρελθόντος αλλά και του παρόντος και όταν υποστηρίζατε με στόμφο πως όταν κάποιοι πηδούν το φράκτη κάποιος λόγος υπάρχει, υπονοούσατε τι κύριε Γρετζελιά; Θυμάστε μήπως ότι δηλώνατε επίσης με στόμφο, πως αν κάποιοι θέλουν τέτοιους εκπροσώπους, εμείς δεν τους κάνουμε; Μπορείτε να μου πείτε πως ζητάτε εσείς τώρα να πηδήσουμε το φράκτη; Προφανώς κάποιος λόγος υπάρχει, σύμφωνα με τα δικά σας λεγόμενα.

Καθαρές και παστρικές κουβέντες (δική σας έκφραση). Ποιες λοιπόν είναι οι καθαρές και παστρικές κουβέντες; Μήπως ότι ο κ. Βούρος μέσα σε δυο ώρες αποφάσισε να εφαρμόσει το δικό σας πρόγραμμα κι όχι το …δικό του με το οποίο υποτίθεται πως εξελέγη; Ή μήπως δεν είχε καν πρόγραμμα όπως υποστηρίζατε στις ομιλίες σας; Μήπως πέρασε στο δεύτερο γύρο μόνο με τη σημαία της ΑΕΚ, τη δύναμη των παραγόντων της και την αναγνωρισιμότητα που του προσφέρει η ιδιότητά του πράγμα που θα ήταν εξαιρετικά λυπηρό; Εσείς δεν λέγατε πως δεν είναι θέατρο ο δήμος; Εσείς δεν λέγατε πως δεν θέλουμε να ζήσουμε μια ακόμη περίπτωση Ψινάκη, ενός ανθρώπου που απλώς περνούσε τα καλοκαίρια του στο Μάτι, εκλέχθηκε δήμαρχος και όταν κάηκε το Μάτι έτρεχαν να βρουν τον Ψινάκη και τους συμβούλους του; Δικά σας λόγια από προεκλογικές ομιλίες σας και πάλι.

Είναι πολύ βαριές κατηγορίες όλες αυτές κύριε Γρετζελιά για να τις εκστομίζετε ελαφρά τη καρδία απλά για προεκλογικούς λόγους. Τι συνέβη λοιπόν και πηδήξατε το φράκτη και ζητάτε να τον πηδήξουμε κι εμείς κ. Γρετζελιά;

Φυσικά κι έχουμε πολλά παράπονα από τη δημαρχία Βασιλόπουλου. Πρώτη εγώ έχω έρθει σε αντιπαράθεση με τον κύριο Βασιλόπουλο στο παρελθόν. Φυσικά και δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Όμως άλλο να υπάρχουν παράπονα για καθυστέρηση έργων ή ακόμη και για απουσία έργων ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, ΥΠΟΝΟΟΥΣΑΤΕ σε ΚΑΘΕ ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΣ. Τι άλλαξε;

Λυπάμαι κύριε Γρετζελιά. Σε όλη τη ζωή μου σας θυμόμουν σαν τον ΜΟΝΟ δήμαρχο που άφησε έργο. Και ξέρετε; Ακόμη έτσι σας βλέπω. Γιατί το έργο που αφήσατε το αναγνωρίζουν κι οι πολιτικοί σας αντίπαλοι. Κρίμα όμως που εσείς ο ίδιος θελήσατε να μαυρίσετε την εικόνα που είχα για εσάς τόσα χρόνια. Τα στερνά ξέρετε τιμούν τα πρώτα. Αποχώρησα από τον συνδυασμό σας κρατώντας την αξιοπρέπεια μου. Ναι, υπάρχει κι αυτό σε κάποιους ξέρετε κύριε Γρετζελιά. Η αξιοπρέπεια. Έμαθα στη ζωή μου να έχω αξίες και να μην τις προδίδω. Έμαθα να μην πηδώ φράχτες. Έμαθα επίσης να μην αφήνω κανέναν να υποτιμά την προσωπικότητα μου και την νοημοσύνη μου.

Η απόφασή μου να στηρίξω Άρη Βασιλόπουλο, είναι δεδομένη από την πρώτη στιγμή και ξέρετε γιατί; Συμβάλατε κι εσείς σ αυτό. Εγώ δεν ξέχασα τι υπονούσατε όταν μιλούσατε για φράκτες και οικονομικά συμφέροντα. Μην περιμένετε πως το ξέχασαν κι οι ψηφοφόροι σας επειδή εσείς το ζητήσατε προχθες. Λυπάμαι, πραγματικά λυπάμαι. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ!

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *