Ακροδεξιά υποστήριξη στο Γ. Βούρο

«Γιατί δεν θέλω να μετατραπεί η πόλη μου σε Hot Spot Μεταναστών». Ένας από τους λόγους που επικαλείται δημοσίως η συμπολίτισσά μας Άννα Σιδηροπούλου για να στηρίξει το Γιάννη Βούρο, εκφράζοντας την ακροδεξιά πτέρυγα του εκλογικού σώματος, που συστρατεύεται, όπως όλα δείχνουν, με τον εκπρόσωπο των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Δεν πρόκειται για κάποια τυχαία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η συγκεκριμένη κυρία συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια να συγκροτηθεί ένας συνδυασμός από τα (ακρο)δεξιά, μέσα από τη λεγόμενη Επανεκκίνηση του Διαμαντή Σεϊτανίδη. Βέβαια η προσπάθεια σαρώθηκε από την επέλαση του μηχανισμού του μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου, αλλά η Α. Σιδηροπούλου είχε φροντίσει να μας δώσει δείγματα γραφής με ακροδεξιά ρητορική και προσφυγοφοβία. Δείτε και το αναλυτικό σημείωμα του ΠΟΛΙΤΗ, στο οποίο έγκαιρα είχαμε επισημάνει τι εξυφαίνεται.

Η ίδια είχε πρωτοστατήσει με μια μικρή ομάδα κατοίκων που προσπάθησε να σαμποτάρει τη διαβούλευση που έκανε ο Δήμος μας το καλοκαίρι του 2017, λίγο πριν ξεκινήσει να υλοποιεί το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, ένα πρόγραμμα που η πόλη μας το έχει αγκαλιάσει και λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία. Στη συνάντηση εκείνη όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι συλλόγων γονέων, εκπαιδευτικών και αρκετοί κάτοικοι η κ. Σιδηροπούλου είχε εκφράσει ακραίες φοβικές απόψεις, τις οποίες πολλές φορές δεν κρύβει στις δημόσεις τοποθετήσεις της.

Στη φωτογραφία εμφανίστηκε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου με τον… ήλιο της Βεργίνας, αλλά παρά τις φιλότιμες εκκλήσεις της μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν κατόρθωσε να προσελκύσει κοινό.

Τώρα, λοιπόν, η ίδια πρωτοστατεί στην υποστήριξη του Γ. Βούρου, προβάλλοντας ένα… μανιφέστο φροντίζοντας να κάνει σαφές το ακροδεξιό ιδεολογικο-πολιτικό στίγμα. Σε αυτό ακριβώς το ακροατήριο απευθυνόταν ο γνωστός ηθοποιός όταν επέλεξε να υιοθετήσει την ακροδεξιά ατζέντα της δήθεν ανασφάλειας, περιγράφοντας με μελανά χρώματα στην κεντρική του προεκλογική ομιλία την περασμένη Πέμπτη 23/5 τη ζωή στην πόλη (δείτε σχετικό ρεπορτάζ εδώ). Την δεξαμενή των ακροδεξιών ψηφοφόφων που δεν είναι λίγοι (ξεπέρασαν τους 1.500 δίνοντας περισσότερο από 8% στα κόμματα της ακροδεξιάς στις Ευρωεκλογές της Κυριακής) είχε στο μυαλό του ο Γ. Βούρος και, όπως φαίνεται, τα καταφέρνει να κερδίζει πολλούς από αυτούς.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *