H ουσία των πραγμάτων

Του Άτταλου του Ανάδελφου

Λίγες ώρεςμέρες έμειναν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες.

Μιλήσαμε για καιροσκόπους, υποκριτές και ηθοποιούς, για «δήθεν» πολιτικούς, γυρολόγους, «πολύχρωμους», που φορούν μάσκα για να κρύβουν συντηρητισμό, σκοπιμότητες, επιχειρηματικές φιλοδοξίες και συμφέροντα, μιλήσαμε για πανστρατιά αυτοανακηρυχθέντων σωτήρων της πόλης, μιλήσαμε για όψιμους εραστές της νομιμότητας, για αριστερούς με φασίζουσες πρακτικές, για πολιτικούς χωρίς διαχωριστικές γραμμές και ηθικούς φραγμούς.

Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε το πασιφανές τώρα πια σχέδιο του όλο το παλιό κατεστημένο εναντίον ενός που σαν κακόγουστη φάρσα μήνες τώρα εξυφαίνεται στην πόλη μας.

Από τη μια πλευρά μια διοίκηση που εργάζεται για να συνεχίσει απερίσπαστη τον καθημερινό της αγώνα για τη διασφάλιση της ομαλής καθημερινότητας των δημοτών και την συνέχιση του κοινωνικού της έργου, που με κάθε ευκαιρία αισθάνεται την υποχρέωση να παρουσιάζει κατά προτεραιότητα απέναντι σε όλες τις προκλήσεις το πρόγραμμά της για την επόμενη θητεία της.

Και από την άλλη πλευρά η οπισθοδρόμηση και ο συντηρητισμός, κάποιοι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι τέως, οι επαγγελματίες πολιτευτές, και οι επισκέπτες guest stars, οι «συνωστισμένοι» και μη, οι ομογάλακτοι πρώην και νυν «νομιμοφανείς», εξαντλούν όλη τη ρητορική και φαντασία τους ενάντια στον «κοινό εχθρό», κατηγορώντας χωρίς ουσία και με ευφάνταστα επιχειρήματα, συμπεριφερόμενοι σαν μικροί παίκτες απέναντι σε έναν «τεράστιο» εχθρό.

Έλλειψη ουσιαστικής αντιπαράθεσης και διαλόγου, που είναι ο πυρήνας της Δημοκρατίας και θα κεντρίσει τη νοητικότητα και θα ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των πολιτών. Αντίθετα πρόδηλη προσπάθεια, με ευανάγνωστους τώρα πια τους εμπνευστές και καθοδηγητές, η ψήφος – εντολή των πολιτών να δοθεί στα τυφλά με φυσιογνωμικά, κομματικά, πελατειακά, επικοινωνιακά και άλλα κριτήρια και όχι στη βάση μιας προγραμματικής δέσμευσης που διατυπώνεται με σαφήνεια, από την καθαρότητα του λόγου και τη συνέπεια των πράξεων, από τη προσωπική και κοινωνική διαδρομή του καθενός υποψηφίου.

Στην προεκλογική περίοδο που τις τελευταίες μέρες της διανύουμε,  οι «πολλοί» επιδόθηκαν σε έναν πρωτόγνωρα ευφάνταστο πόλεμο εναντίον του «ενός». Άλλοι ευθέως, άλλοι καλυπτόμενοι πίσω από άλλους και άλλοι υπερασπιζόμενοι μια νομιμότητα έτσι όπως την έχουν φανταστεί. Διαβάσαμε και ακούσαμε ανακρίβειες, βιώσαμε έναν απίστευτο αγώνας σπίλωσης, παραχάραξης της αλήθειας, μυθοπλασίας και πρόδηλης προπαγάνδας.

Πραγματικά «πρωτότυπα» δημοσιεύματα με παραινέσεις όχι για το ποιος είναι ο πιο κατάλληλος Δήμαρχος για τη πόλη μας αλλά για τον ποιον δεν πρέπει να ψηφίσουμε. Διαπιστώσεις στα όρια του κωμικού ότι μόνο ένας ήταν ο υποψήφιος Δήμαρχος που τόλμησε να βγει στις γειτονιές και ότι τοπικό κατεστημένο είναι η σημερινή διοίκηση του Δήμου. Αναφορές για ταμειακά ελλείμματα άνω των 2.000.000,00 € και κατηγορίες δήθεν «εξ αριστερών» για κακοδιαχείριση και έλλειψη νομιμότητας.

Σε μια προεκλογική περίοδο θα ήταν εύκολο πραγματικά, όσο όμως και ανώφελο να απαντώνται λέξη προς λέξη κατάπτυστα δημοσιεύματα και δημόσιες αναφορές με τόσο θολό περιεχόμενο, αλλά με τόσο ξεκάθαρους τους σκοπούς και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Μήπως εν τέλει τα τοπικά ΜΜΕ, θα έπρεπε με ειλικρίνεια απευθυνόμενα στους αναγνώστες τους να πούνε ποιο μέρος της δουλειάς τους έχει σχέση με τη δημοσιογραφία και ποιο με την καλοπληρωμένη προπαγάνδα; Μήπως δίπλα από ανάλογα δημοσιεύματα που παροτρύνουν μονόπλευρα στον ποιον πρέπει ή δεν πρέπει να ψηφίσουν θα έπρεπε να υπάρχει και η ανάλογη σήμανση της «ευγενικής» χορηγίας;

Μήπως τελικά θα έπρεπε κάποιος διακωμωδώντας περισσότερο την φαρσοκωμωδία που κάποιοι έχουν στήσει στην πόλη μας να πει ότι ανάγκη να βγουν στις γειτονιές έχουν αυτοί που δεν τις γνωρίζουν, οι «περαστικοί» και οι επισκέπτες;

Μήπως κάποιοι θα έπρεπε απλά να περάσουν το κατώφλι των υπηρεσιών του δήμου,  να ρωτήσουν για τα σημερινά ταμειακά διαθέσιμα που ανέρχονται σε 6.250.000,00 €, όταν την 1-9-2014 ανέρχονταν σε 3.400.000,00 € και το 2011 σε 950.000,00 € και εν τέλει να μάθουν την αλήθεια των αριθμών που πάντα είναι αμείλικτη;

Είναι όμως σήμερα αυτή η ουσία των πραγμάτων; Μάλλον όχι.

Είναι ξεκάθαρο τώρα πια ότι η τακτική του «πανστρατιά σωτήρων εναντίον ενός» υποκρύπτει την ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων, την απουσία πραγματικού προγράμματος, το μοναδικό ενδιαφέρον για την εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Η πολιτική υπεροχή της σημερινής διοίκησης του δήμου είναι αδιαμφισβήτητη, αφού οι πράξεις της αποδεικνύουν ότι αταλάντευτα με καθαρότητα και εντιμότητα, συνεχίζει καθημερινά να αγωνίζεται για την προάσπιση του κοινωνικού της έργου και τη συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών.

Άτταλος ο Ανάδελφος

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *