Εντός ορίων ασφαλείας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας η Νησίδα

Καμιά υπέρβαση των ορίων ασφαλείας έδειξαν οι μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από τους πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ που βρίσκονται στη Νησίδα. Οι μετρήσεις έγιναν μετά από αίτημα του δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου. Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) Α.Ε., πραγματοποίησε μετρήσεις για τα ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία που αναπτύσσονται γύρω από τους πυλώνες υψηλής τάσης όπως αυτός που βρίσκεται στο χώρο της πλατείας Νησίδας.

Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Νησίδας και στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας. Σύμφωνα με το πόρισμα του ΑΔΜΗΕ «δεν υπάρχουν στις θέσεις που πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις, υπερβάσεις των επιπέδων αναφοράς και των βασικών περιορισμών για την ασφαλή έκθεση του κοινού». Επιπλέον όπως σημειώνεται «τα ασφαλή όρια έκθεσης κοινού, αποτελούν όρια πρόληψης και όχι όρια επικινδυνότητας και εμπεριέχουν μεγάλους συντελεστές ασφάλειας».

Επισυνάπτεται η Έκθεση των μετρήσεων του ΑΔΗΜΕ.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Υπάρχει μια βασική αρχή: Ο ελεγχόμενος δεν πρέπει να είναι και ο ελέγχων. Ο ΑΔΜΗΕ είναι ο ελεγχόμενος και εσείς τον βάζετε ως ελέγχουσα αρχή για την ακτινοβολία.
    Τα επιτρεπτά όρια που αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ νομικά ισχύουν στην Ελλάδα αλλά επιστημονικά έχουν ξεπεραστεί προ πολλού. Τα ασφαλή όρια που προτείνουν οι επιστήμονες διεθνώς είναι έως και 250 φορές χαμηλότερα. Εύκολα μπορείτε να δείτε σχετικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο.
    Η παιδική χαρά στην πλατεία Νησίδας καλώς απομακρύνθηκε από εκεί.
    Τέλος σημειώνω ως ιδιαίτερα θετικό ότι ο κ. Καλαμπόκης απάντησε σε σχόλιό μου για την πλατεία Νησίδας και θετικό ότι το δημοσιεύσατε. Αυτό βελτιώνει ασφαλώς την εμπιστοσύνη μας προς εσάς, δε βελτιώνει ωστόσο την εικόνα της πλατείας Νησίδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *