Ονειρεύομαι …. μη με ξυπνάτε - του Γιάννη Καλαμπόκη

Διαβάζω και σχολιάζω το πρόγραμμα του νεοφερμένου στη πόλη μας κ. Γιάννη Βούρου:

 • Ανακατασκευή των παιδικών χαρών του Δήμου με προδιαγραφές ΣΑΥ ΦΑΥ

Χρήσιμη πληροφορία στον επισκέπτη της πόλης μας: Όλες οι παιδικές χαρές έχουν ανακατασκευασθεί και πιστοποιηθεί από τον αρμόδιο φορέα. Η Σωστή πρόταση θα ήταν «δημιουργούμε νέες και συντηρούμε τις υπάρχουσες».

 • Εκπόνηση μελέτης ομβρίων υδάτων στη Νέα Χαλκηδόνα

Γιατί τέτοια διάκριση με τη Νέα Φιλαδέλφεια; Δεν υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα στους δρόμους, στην επάνω γειτονιά;

 • Μελέτη μέτρησης εκπομπής ραδιενέργειας των πυλώνων ηλεκτρισμού στην πλατεία Νησίδας…

Που σημαίνει ότι οι κάτοικοι της Νησίδας έχουν αναπτύξει υπεράνθρωπες αντοχές και πρέπει να μελετηθούν από τους επιστήμονες. Ζουν σε ιονίζουσα ακτινοβολία, χωρίς αυτή να διαπερνά τον οργανισμό τους και να επιδρά στους ιστούς και στα όργανά τους. ΘΑΥΜΑ, ΘΑΥΜΑ! Σοβαρότητα κύριοι!Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία λέγεται αυτό που εκπέμπουν οι πυλώνες. Αν σας πιστέψουμε πρέπει να αδειάσουμε την Αττική!

 • Αναβαθμίζουμε ενεργειακά όλα τα σχολικά κτίρια της πόλης – πράσινες ταράτσες…

Συμβουλή: Πριν προχωρήσετε στο σχέδιο σας πραγματοποιήστε μια μελέτη στατικής επάρκειας των κτιρίων, γιατί κτίρια με στατικές μελέτες των προηγούμενων δεκαετιών θα ισοπεδωθούν με τα φορτία που απαιτούν οι πράσινες ταράτσες.

 • Δημιουργία μελέτης και τοποθέτηση ηχοπετασμάτων

Εσείς κύριε Βούρο ήρθατε σήμερα στη γειτονιά μας και δικαίως δεν γνωρίζετε, οι υποψήφιοι σας οι οποίοι είναι και εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι δεν σας πληροφόρησαν ότι τον επόμενο μήνα, μετ’α από πολύχρονες προσπάθειες ξεκινά το έργο των ηχοπετασμάτων και θα καλύψουν το σύνολο των προβληματικών περιοχών;

 • Βιολογικός καθαρισμός ομβρίων υδάτων των τριών ποταμών του δήμου

Εδώ εγώ δεν γραφώ τίποτα. Δανείζομαι και παραθέτω το σχόλιο του φίλου Χάρη Χεϊζάνογλου από τη σελίδα του στο fb: «Ας προσπεράσουμε ότι η λέξη «όμβρια» έχει μπει από κάποιον που δεν ξέρει καν τι σημαίνει. Όμβρια ύδατα είναι τα νερά της βροχής, τα οποία όχι απλά δεν χρήζουν βιολογικού καθαρισμού αλλά είναι και αποσταγμένα. Αλλά οκ, δεν ήξερε. Πάμε παρακάτω. Δεν θα εξετάσω καν αν είναι εφικτό το σενάριο του βιολογικού καθαρισμού σε 3 ποτάμια, θα πιάσω τον επί της αρχής παραλογισμό. Βιολογικό καθαρισμό κάνεις για να καθαρίσεις τα αστικά και βιομηχανικά λύματα, να πάρεις ένα νερό μαύρο ή γκρι (έτσι λέγονται τα νερά που περιέχουν λύματα) και να το κάνεις άσπρο. Το νερό των ποταμών δεν είναι μαύρο από τη φύση του, γίνεται μαύρο επειδή στους ποταμούς και τα ρέματα αποχετεύονται παράνομα ανεπεξέργαστα αστικά και βιομηχανικά λύματα. Τι μας λέει λοιπόν ο φίλος υποψήφιος; Ότι εφόσον χρησιμοποιούνται τα ποτάμια παράνομα ως αποχετευτικοί αγωγοί ας κάνουμε βιολογικό καθαρισμό… Και ρωτάω εγώ, γιατί να κάνουμε βιολογικό καθαρισμό πληρώνοντας από την τσέπη μας για μια παράνομη και αντιοικολογική χρήση κάποιων τρίτων, η οποία θα ενταθεί αν κάνουμε βιολογικό καθαρισμό, και να μην επιβάλουμε απλά την νομιμότητα;».

 • Κυκλοφοριακή μελέτη για τη Νέα Χαλκηδόνα

Πάλι διακρίσεις! Οι Φιλαδελφιωτες μη τον ψηφίσετε. Εκτός κι αν το θέμα έχει λυθεί με τη κυκλοφοριακή μελέτη που έκανε δώρο η Δικέφαλος ΑΕ στην Περιφέρεια  και προέβλεπε κυκλικούς κόμβους στο κέντρο της πόλης  και απέρριψε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο…

Και κλείνω τον σχολιασμό μου παραφράζοντας το σλόγκαν του οπισθόφυλλου της «Πολιτών Πολιτείας»: Ονειρεύομαι …

Ονειρεύομαι μια πόλη όπου τα προγράμματα των υποψήφιων Δημάρχων θα είναι προϊόντα μελέτης και γνώσης…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

5 Σχόλια

 1. @diago
  Έχετε δίκιο για τη μεγάλη καθυστέρηση υλοποίησης του έργου (όχι βέβαια 3 χρόνια) και γι αυτό ζητήσαμε συγγνώμη από τούς κάτοικους της περιοχής. Υπήρξαν όμως πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που συνετέλεσαν σ αυτό. Μη ξεχνάτε ότι στην καθαίρεση της υπάρχουσας πλατείας βρέθηκαν από κάτω άλλες δύο!!! οι οποίες έπρεπε να ξηλωθούν και τροποποίησαν τον προϋπολογισμό του έργου. Ήταν ένα έργο χρηματοδοτούμενο στο οποίο λόγω της γραφειοκρατίας υπήρχε πολύ αργή εκταμίευση, με συνέπεια ο εργολάβος να κάνει διακοπή εργασιών για μεγάλο διάστημα. Το αισθητικό αποτέλεσμα δεν θα το σχολιάσω, είναι υποκειμενική άποψη, θα αναφέρω μόνο ότι το σχέδιο της πλατείας είχε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και φυσικά την έγκριση από το αυστηρό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Και τέλος αγαπητέ μου φίλε δεν τα έχω όλα τακτοποιημένα στο μυαλό μου, ξέρω που έκανα / κάναμε λάθη. Αυτό που σίγουρα υπερασπίζομαι είναι ότι προσπαθήσαμε για το καλύτερο

 2. Απ’ ότι βλέπω το σχόλιο για την πλατεία Νησίδας του Diago δεν το βάλατε. Αντικειμενική δημοσιογραφία λέγεται αυτό;

  1. Βιάζεστε να μας κατηγορήσετε. Αλλά γιατί δεν διαμαρτύρετε «ο ίδιος»;

 3. Η πλατεία Νησίδας έμεινε για 3 χρόνια εργοτάξιο επί Βασιλόπουλου και στη συνέχεια η υποτιθέμενη «ανάπλαση» υποτίθεται ότι «ολοκληρώθηκε». Το αποτέλεσμα ήταν μια πολύ φτωχή αισθητικά πλατεία που δεν εξυπηρετεί τους κατοίκους.
  Άραγε αυτό επεδίωκε η Δημοτική Αρχή; Να μη μαζεύονται οι κάτοικοι κάτω από τον πυλώνα της ΔΕΗ ώστε να αποφεύγουν την ακτινοβολία;
  Αν είναι έτσι δε μένει παρά να ευχαριστήσουν και αυτή και τον κ. Καλαμπόκη που τα έχει όλα τακτοποιημένα στο μυαλό του ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *