Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων καλούνται να τα καθαρίσουν από τη βλάστηση

Η Δ/νση περιβάλλοντος και πρασίνου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, πραγματοποιεί περιοδικά καθαρισμό βλάστησης σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου, στις αυλές των σχολείων κλπ. Ειδικά εφέτος, λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων, η κοπή της βλάστησης έχει γίνει έως και 4 φορές σε σημεία που κρίθηκε αναγκαίο και παρά τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις λόγω των υγρών εδαφών. Τώρα είναι σε εξέλιξη νέος καθαρισμός βλάστησης που θα ολοκληρωθεί σε όλο τον Δήμο εντός του επόμενου διαστήματος.

Προκειμένου για τους ιδιωτικούς χώρους (οικόπεδα) εντός του Δήμου, ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια εφαρμογής των διατάξεων της ισχύουσας Πυροσβεστικής Διάταξης 4/2012 (ΦΕΚ 1346/Β/25-4-2012), καθώς και του Ν. 3852/2010 άρθρο 94, παρ. 1, περ.2,  για λόγους πρόληψης και αποφυγής πυρκαγιάς:

  1. Οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων υποχρεούνται άμεσα να απομακρύνουν την ξερή βλάστηση και κάθε είδους απορρίμματα από τις ιδιοκτησίες τους.
  2. Οι ακάλυπτοι χώροι των ακινήτων και των οικοδομών θα πρέπει να είναι απαλλαγμένοι από διάφορα αντικείμενα που χαρακτηρίζονται επικίνδυνα για πρόκληση πυρκαγιάς (χόρτα, σκουπίδια κ.λ.π.), με ευθύνη των ιδιοκτητών τους.

Η μη συμμόρφωση στα προβλεπόμενα από την Νομοθεσία επιφέρουν πρόστιμα και κυρώσεις στους υπόχρεους. Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο της Πολιτικής Προστασίας στο τηλέφωνο: 210 2513563

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *