«Εφυγε» η Φιλαδελφειώτισσα Καίτη Φειδάκη – ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, με μεγάλη θλίψη, ανακοινώνει τον πρόωρο θάνατο της συντρόφισσας και μέλους της ΚΕ, Καίτης Φειδάκη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 64 ετών.

Η σ. Καίτη Φειδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955, παιδί εργατικής οικογένειας, η μητέρα της ήταν εργάτρια στην κλωστοϋφαντουργία και ο πατέρας της εργάτης, οδηγός φορτηγού, ο οποίος είχε συμμετοχή στην Εθνική Αντίσταση, μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ. Εργάστηκε και η ίδια ως εργατοϋπάλληλος του ιδιωτικού τομέα σε εργοστάσια οινοποιίας – ποτοποιίας και από το 1988 στον «Ριζοσπάστη» και στο εκδοτικό του Κόμματος, τη «Σύγχρονη Εποχή», από υπεύθυνες θέσεις.

Η σ. Καίτη Φειδάκη συμμετείχε στις αντιδικτατορικές κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας της χώρας μας μέσα από τις γραμμές της Δημοκρατικής Κίνησης και του Συλλόγου Νέων Ν. Φιλαδέλφειας, ενώ συμμετείχε και στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, το 1973. Με την πτώση της χούντας και τη νομιμοποίηση του Κόμματος και της ΚΝΕ η σ. Καίτη Φειδάκη οργανώθηκε, στις αρχές του 1975, στην ΚΝΕ και το 1977 στο Κόμμα, στις Οργανώσεις της Ν. Φιλαδέλφειας.

Έκτοτε αφιέρωσε όλη της τη ζωή στην υπόθεση της εργατικής τάξης, του σοσιαλισμού. Υπηρέτησε το ΚΚΕ με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια, αναλαμβάνοντας πολλές και υπεύθυνες κομματικές δουλειές, στην περιοχή της, τη Ν. Φιλαδέλφεια, στην ευρύτερη περιοχή μέσα από τις Αχτίδες Δυτ. Κέντρου, Βορειοδυτικών και Βορείων της ΚΟΑ. Στον κλάδο της, τα Τρόφιμα – Ποτά, ως γραμματέας της ΚΟΒ «ΦΙΞ» και πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Ζύθου – Ποτών και Τυποποιημένων Προϊόντων. Ανέπτυξε ακόμα πλούσια συνδικαλιστική δράση με την ΕΣΑΚ, της οποίας υπήρξε μέλος του κλαδικού της γραφείου, αλλά και στην ΕΠΗΕΑ, το σωματείο του διοικητικού προσωπικού των εφημερίδων.

Η σ. Καίτη Φειδάκη, στα δύσκολα για το ΚΚΕ χρόνια, το διάστημα 1989-1991, έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη διατήρηση των επαναστατικών του χαρακτηριστικών και για την ανασυγκρότηση των Κομματικών του Οργανώσεων. Το 1994 εκλέχτηκε μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ. Επίσης διετέλεσε μέλος του Τμήματος της ΚΕ για την Ισοτιμία των Γυναικών, της διεύθυνσης του «Ριζοσπάστη» και υπεύθυνη της «Σύγχρονης Εποχής», με σημαντική συμβολή στην ανάπτυξή τους. Με την αδιάκοπη κομματική της ζωή και δράση εκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, στο 19ο και το 20ό Συνέδριό του.

Η Κεντρική Επιτροπή εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στον σύντροφό της Αποστόλη Κοσμόπουλο, τις δύο κόρες της, στην οικογένεια και όλους τους οικείους της.

Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα 20 Μάη και ώρα 15.00 στην αίθουσα του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς (Δεκελείας και Αττάλειας 2) και θα είναι πολιτική.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *