Δήμος ΝΦ-ΝΧ: Aπόλυτα διασφαλισμένο το δημόσιο συμφέρον στο κυλικείο του Δημοτικού Κοιμητηρίου

Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το δημόσιο συμφέρον και τα συμφέροντα του δημοτών να είναι διασφαλισμένα. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος, με αφορμή ανακοινώσεις και δημοσιεύματα σχετικά με το κυλικείο του Δημοτικού Κοιμητηρίου:

Καθ’ όλη τη διάρκεια θητείας της παρούσας Δημοτικής αρχής, δόθηκαν απαντήσεις πρόθυμα και εμπεριστατωμένα σε κάθε ερώτημα ή απορία που τέθηκε υπηρεσιακώς υπόψη, αποφεύγοντας σκόπιμα κάθε πρακτική όξυνσης και δημόσιας αντιπαράθεσης. Ωστόσο με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις και ερωτήματα που άπτονται διοικητικών θεμάτων του Δήμου, πρέπει να δοθούν οι ακόλουθες απαντήσεις:

  • Η υπόθεση των χρεών του κυλικείου στο Δημοτικό Κοιμητήριο με όλα τα παραλειπόμενα αυτής, δημιουργήθηκε και γιγαντώθηκε σε προηγούμενες διοικήσειςΗ παρούσα Δημοτική αρχή, στην αρχή της θητείας της, την έστειλε στη δικαιοσύνη έτσι ώστε να διεκδικήσει κάθε οφειλόμενο ποσό και να αποδοθούν οι όποιες και προς κάθε κατεύθυνση ευθύνες, διασφαλίζοντας απόλυτα το δημόσιο συμφέρον.
  • Πρόσφατα ο Δήμος μας ολοκλήρωσε με απόλυτα διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες, την νέα εκμίσθωση του Δημοτικού Κυλικείου, εντός του Δημοτικού μας Κοιμητηρίου, επιτυγχάνοντας μηνιαίο μίσθωμα αναπροσαρμοζόμενο κατ’ έτος, αρκετά υψηλό και συμφέρον για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα.
  • Για πρώτη φορά στα χρονικά των όποιων διακηρύξεων περί μισθώσεως ακινήτων του Δήμου μπήκαν όροι που διασφαλίζουν άκρως το συμφέρον του, όπως αυτός για την προκαταβολή ενοικίων τριών μισθωτικών ετών, αφήνοντας έτσι σημαντική οικονομική «κληρονομιά»ύψους περισσοτέρων των 300.000,00 € στην επόμενη δημοτική θητεία.
  • Ο διαγωνισμός διεξήχθη πριν ολοκληρωθεί η προηγούμενη μισθωτική περίοδος, διασφαλίζοντας έτσι ότι ο Δήμος δε θα χάσει ούτε μέρα χωρίς μίσθωμα από το πολύπαθο στο παρελθόν κυλικείο.

Όσον αφορά στις αναφορές σε επικριτικά σχόλια πρώην στελεχών της Δημοτικής αρχής, ας ζητηθούν εξηγήσεις και περισσότερες λεπτομέρειες από τους ίδιους, οι οποίοι καταγγέλλουν πρακτικές και ενέργειες μιας περιόδου κατά την οποία κατείχαν καίριες θέσεις στη διοίκηση αυτού του Δήμου.

Στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε διάφοροι έχουν επιδοθεί σε έναν  ευφάνταστο πόλεμο εναντίον της Δημοτικής Αρχής. Άλλοι ευθέως, άλλοι καλυπτόμενοι πίσω από άλλους και άλλοι υπερασπιζόμενοι μια νομιμότητα έτσι όπως την έχουν φανταστεί.

Λειτουργώντας όχι σαν μια «απερχόμενη» διοίκηση, αλλά ως Δημοτική αρχή με παρόν και μέλλον, με κυρίαρχο το αίσθημα ευθύνης, η παρούσα Δημοτική αρχή συνεχίζει καθημερινά να δίνει τη μάχη ενάντια στο πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο αυτής της πόλης, με όποιο κόστος αυτό συνεπάγεται. Μαζί της, έχει την πλειοψηφία μιας δημοκρατικής και ευαισθητοποιημένης κοινωνίας, έτοιμης να συμπαρασύρει κάθε προσπάθεια παραχάραξης της αλήθειας, από όποιους φανερούς ή μη συστρατευόμενους επίδοξους καιροσκόπους.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *