Δημοτικό Στάδιο στην πόλη μας προβλέπει η ανάπλαση του συγκροτήματος των ΕΠΑΛ – video

Το σχέδιο για την ανάπλαση του σχολικού συγκροτήματος των ΕΠΑΛ και τη δημιουργία δημοτικού σταδίου παρουσίασε η Δύναμη Πολιτών ως προγραμματική εξαγγελία. Μια μελετημένη πρόταση που βασίζεται σε ενέργειες που έχουν γίνει ήδη από τη δημοτική αρχή και σε σχέδια που έχουν εκπονήσει αρχιτέκτονες που πλαισιώνουν το συνδυασμό.

Η δυνατότητα ανάπλασης του συγκροτήματος, το οποίο είναι δημιούργημα της χούντας και έχει πολλά δομικά και λειτουργικά προβλήματα, παρέχεται μετά την κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος για τη στέγαση του 3ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας, τα οποία κατασκευάζονται με γοργούς ρυθμούς. Με την ολοκλήρωση των νέων σχολείων ένα μεγάλο μέρος του συγκροτήματος των Επαγγελματικών Λυκείων απελευθερώνεται και δημιουργούνται νέες δυνατότητες στο χώρο.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται σε τρισδιάστατη απεικόνιση το σχέδιο αξιοποίησης του χώρου:

Η πρόταση της δημοτικής αρχής της Δύναμης Πολιτών στηρίζεται στην αξιοποίηση του συνολικού χώρου στην κατεύθυνση αναβάθμισης της περιοχής και δημιουργίας υποδομών απαραίτητων για την πόλη.

Στο χώρο αυτό, λοιπόν, σχεδιάζονται:

  • Νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις για την επαγγελματική εκπαίδευση (ΕΠΑΛ – ΣΕΚ – Νυχτερινό Σχολείο). Οι σημερινές εγκαταστάσεις που βασίζονται σε μια παιδαγωγική αντίληψη «στρατιωτικού τύπου» της χούντας δεν ανταποκρίνονται στις στοιχειώδεις προδιαγραφές των χώρων εκπαίδευσης. Ήδη ο Δήμος έχει συζητήσει με τις Κτιριακές Υποδομές την αναμόρφωση των κτιρίων.
  • Δημοτικό Στάδιο όπου θα στεγαστεί ο ερασιτεχνικός μαζικός αθλητισμός της πόλης μας (ποδόσφαιρο, στίβος, γυμναστήριο κ.α.). Είμαστε ‘ίσως ο μοναδικός Δήμος στην Αττική που δεν διαθέτει δημοτικό στάδιο, με συνέπεια οι ερασιτεχνικές ομάδες της πόλης μας να φιλοξενούνται σε όμορους δήμους. Η έκταση αυτή είναι η μοναδική στη πόλη μας που έχει τις προδιαγραφές για να στεγάσει αυτές τις δραστηριότητες.
  • Δημιουργία χώρου πολιτισμού όπου θα βρουν στέγη όλες οι πολιτιστικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην πόλη σε τομείς όπως το θέατρο, η μουσική, ο χορός, τα εικαστικά, η λογοτεχνία, κ.α.
  • Τέλος προβλέπονται ανοιχτοί κοινόχρηστοι χώροι που θα συνδέουν τη πόλη με τις νέες χρήσεις μέσα από πράσινες διαδρομές. Μαζί με το χώρο της ΜΑΒΑ (πρώην Ρενό) που περιέρχεται στο Δήμο η περιοχή θα αποκτήσει πλέον μια άλλη αναβαθμισμένη μορφή.

Y.Γ. Την πρόταση της Δύναμης Πολιτών, που είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων ενεργειών και σχεδιασμών της σημερινής δημοτικής Αρχής, έρχονται να… εξαγγείλουν άλλοι συνδυασμοί, την ίδια ώρα που μιλούν για «απουσία έργου της διοίκησης Βασιλόπουλου». Κάποιοι άλλοι πριν λίγο καιρό βιάστηκαν να καταγγείλουν τη δημοτική αρχή για… εκχώρηση σε ιδιώτες. Η αλήθεια είναι ότι εδώ και καιρό τόσο η σχολική κοινότητα, όσο και τα αθλητικά σωματεία της πόλης γνωρίζουν πολύ καλά τους σχεδιασμούς της διοίκησης, ενώ σε πολλές ευκαιρίες συναντήσεων με κατοίκους της περιοχής ο ίδιος ο Άρης Βασιλόπουλος έχει μιλήσει για το τι σχεδιάζεται να γίνει στην περιοχή.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Ετσι! Για μαζικό γνήσιο λαϊκό και ερασιτεχνικό αθλητισμό . Και με χώρους για στίβο. Αφήστε τους άλλους να τάζουν θέσεις στο προτζεκτ.

    (*) Είσοδος ελεύθερη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *