Δήλωση στήριξης του Άρη Βασιλόπουλου σε θύματα φασιστικής επίθεσης

Στις 26 Μαΐου 2018 τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα έστησαν ενέδρα σε μέλη και φίλους της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού. Κάποια από τα θύματα συνελήφθησαν και παραπέμπονται σε δίκη. Ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος θα καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης των μελών και φίλων της ΟΡ.Μ.Α. στη δίκη τους, που έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 14/5/2019 και έκανε την παρακάτω δήλωση στήριξης:

Τον περασμένο Μάη είχαμε άλλη μια φασιστική επίθεση των Ταγμάτων Εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα. Με ορμητήριο τα γραφεία του λακέδικου σωματείου «Άγιος Νικόλαος» που έχουν χτίσει οι ναζί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος επιτέθηκαν με πέτρες και λοστούς σε μέλη και φίλους αγωνιστές – αντιφασίστες της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού. Σε συνεργασία μάλιστα με το τοπικό αστυνομικό τμήμα προσπάθησαν να μετατρέψουν τον εαυτό τους σε θύματα, προχωρώντας σε προσαγωγή και σύλληψη 6 αντιφασιστών.

Η νομιμοποίηση της ακροδεξιάς και του εθνικιστικού – ρατσιστικού λόγου στην κεντρική πολιτική σκηνή δίνει χώρο να επανεμφανιστούν τα Τάγματα Εφόδου της υπόδικης εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Το παρακράτος, οι μαφιόζικες συμμορίες και οι πληρωμένοι τραμπούκοι που στηρίζουν συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο χώρο και στην πολιτική σκηνή.

Ενώνω τη φωνή μου σαν ενεργός πολίτης μαζί με τους δημοκράτες, αγωνιστές αντιφασίστες και ζητώ την πλήρη αθώωση των μελών και φίλων της ΟΡ.Μ.Α. καθώς και τη δίωξη και παραδειγματική καταδίκη των υπεύθυνων της φασιστικής ενέδρας.

Άρης Βασιλόπουλος
Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *