Σε δύσκολη θέση τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ. – μια αντιπαράθεση που κρύβει το δίλημμα των εκλογών

Τριχοτομημένη, τουλάχιστον, κατεβαίνει η τοπική Νέα Δημοκρατία στις δημοτικές εκλογές, φέροντας σε δύσκολη θέση τους οπαδούς της, αλλά και τα κεντρικά στελέχη του κόμματος. Η αγωνιώδης προσπάθεια των διαφόρων υποψηφίων να καταγράψουν την εύνοια κάποιου προβεβλημένου στελέχους, ή να σφετεριστούν τη νεοδημοκρατική τους προέλευση για να ψηφοθηρίσουν στο συντηρητικό ακροατήριο της πόλης μας φθάνει σε όρια γελοιότητας.

Πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ. επισκέφτονται την πόλη μας… ιγκόγνιτο, αποφεύγουν να φωτογραφηθούν με υποψήφιους, υποψήφιοι βουλευτές χαιρετίζουν εκδηλώσεις υποψηφίων δημάρχων, στους οποίους υποτίθεται ότι το κόμμα τους δεν έχει δώσει χρίσμα, ενώ έχει ξεσπάσει ένας ενδοκομματικός εμφύλιος στο διαδίκτυο και όχι μόνο.

Τα επιχειρήματα που αναπτύσσουν τοπικά στελέχη της Ν.Δ., ανάλογα με το συνδυασμό που συμμετέχουν, αντί να πείσουν, προβληματίζουν περισσότερο του ψηφοφόρους τους:

 • Υποψήφιοι του Χάρη Τομπούλογλου κατηγορούν τον Γιάννη Βούρο ότι είναι… ΠΑΣΟΚ και ψήφισε… μνημόνια. Ξεχνώντας ότι το κόμμα τους, η Ν.Δ., κυβέρνησε μαζί με το ΠΑΣΟΚ, και όχι μόνο ψήφισε, αλλά εφάρμοσε μνημόνια.
 • Όσοι πήγαν με τον Βούρο, προσπαθούν να πείσουν ότι το κάνουν με αγνά αυτοδιοικητικά κριτήρια και οχυρώνονται πίσω από το γεγονός ότι η Ν.Δ. δεν έχει δώσει χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο και την ίδια ώρα σπεύδουν να φωτογραφηθούν σε συγκεντρώσεις νεοδημοκρατών βουλευτών.
 • Άλλος υποψήφιος που μέχρι τώρα οργάνωνε το συνδυασμό του Χρήστου Κοπελούσου και κατακεραύνωνε τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ. που στήριζαν τον Χάρη Τομπούλογλου, τώρα χρίζεται υποψήφιός του και κανοναρχεί κατά των «αντίπαλων» συνδυασμών για να κερδίσει έδαφος και συμπάθειες μέσα στο συνδυασμό.
 • Ο Χάρης Τομπούλογλου «ξεχνά» ότι είχε δώσει το δαχτυλίδι σε έναν… Πασόκο, όταν τον συνέλαβαν για χρηματισμό και αναγκάστηκε να αποσυρθεί στις εκλογές του 2014 και ο Λύσανδρος Γεωργαμλής μαζί με όλη την παρέα όσων μεταγράφηκαν στο συνδυασμό Βούρου «ξεχνούν» ότι ορκίζονταν πίστη στο Χάρη, παρά τις κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν.

Όλη αυτή η όψιμη κομματική αντιπαράθεση στελεχών που έχουν υπηρετήσει στην τοπική αυτοδιοίκηση με τα πιο ετερόκλητα πολιτικά σχήματα έχει ένα και μόνο στόχο. Να βγάλει από την ατζέντα το πραγματικό δίλημμα: ότι στις επερχόμενες εκλογές παίζονται μεγάλα συμφέροντα.

Οι περισσότεροι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι δήμαρχοι κάνουν πως δεν βλέπουν ότι στην πόλη μας υπάρχει ένα εξελισσόμενο σχέδιο επιχειρηματικών συμφερόντων που βρίσκονται πίσω από ένα ποδοσφαιρικό σχήμα. Εντοπίζοντας την όποια αντιπαράθεση στην κομματική προέλευση του Γιάννη Βούρου, αποσιωπούν ποιοι και γιατί τον επέλεξαν και τον ανέδειξαν ως υποψήφιο.

Το τοπικό πολιτικό κατεστημένο υποκριτικά μιλά για αξιοποίηση των ευκαιριών (;) από τη λειτουργία του γηπέδου και σιωπά για τα μεγάλα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν, όπως το κυκλοφοριακό και η στάθμευση. Όπως έχουν σιωπήσει (αν δεν έχουν συναινέσει) στο μεγαλύτερο μέρος τους σε κρίσιμες αποφάσεις για την πόλη, όπως η απόσπαση μέρους του Άλσους για την κατασκευή του γηπέδου, η υπογειοποίηση κ.λπ.

Δεν είναι τυχαίο ότι ένα μεγάλο μέρος των διαχρονικών»παραγόντων» της πόλης έχει σπεύσει να στρατευθεί πίσω από τον υποψήφιο που επέλεξαν τα συμφέροντα, διαγράφοντας τις όποιες μεταξύ τους πολιτικές και άλλες αντιπαραθέσεις στο παρελθόν, αφού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ταυτίζονται με ένα επιχειρηματικό project.

Οι ψηφοφόροι της πόλης μας παρακολουθούν με μεγάλη δυσπιστία όλη αυτή την όψιμη κοκορομαχία για τις κομματικές ταμπέλες. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι στις δημοτικές εκλογές αυτό που κρίνεται δεν είναι η επικράτηση του ενός ή του άλλου κόμματος, αλλά το ίδιο το μέλλον της πόλης και σε ποια χέρια θα βρίσκεται. Και όσο δύσπιστοι είναι απέναντι σε όσους έχουν «λερωμένα χέρια» από το παρελθόν, άλλο τόσο δύσπιστοι είναι και στους Μεσίες που κομίζουν τα δήθεν δώρα της… ανάπτυξης.

Γιώργος Κατερίνης

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

3 Σχόλια

 1. Η Ν.Χαλκηδόνα έχει πολύ πονέσει στο παρελθόν με Δήμαρχο έναν αποδεδειγμένα δολοφόνο και είχε βουίξει ο τόπος τότε. Ας μην ξεχνάμε τα έργα και τις ημέρες μερικών παλαιών και σημερινών υποψηφίων που αυτοπροσδιορίζονται ως σωτήρες – Δήμαρχοι για να μην πω και Μεσσίες.
  Να μην πάρουμε στο λαιμό μας και την Ν.Φιλαδέλφεια.

 2. @Anonymous

  Ο καθένας δικαιούται να νομίζει ενδόμυχα για τον εαυτό του οτιδήποτε θέλει.

  Αναμφίβολα ωστόσο δεν είναι και τόσο ευφυές να αυτοαναγορεύεται κανείς δημοσίως σε οτιδήποτε εγκωμιάζοντας τον εαυτό του. Ειδικά αν ασχολείται με τα «κοινά», έχοντας μάλιστα υπηρετήσει ως πολιτικό προσωπικό όλες τις διοικήσεις που κόντεψαν να μετατρέψουν το Δήμο σε χρεοδουλοπαροικία.

  Γενικότερα πάντως, ήταν ένα ατυχέστατο κείμενο αυτοπαρουσίασης με έκδηλη ανασφάλεια.

 3. Το μέλλον της πόλης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να περάσει σε παλιούς, παρωχημένους και παρηκμασμένους «παράγοντες», πρόθυμους να δώσουν γη και ύδωρ σε δήθεν «επενδυτές» και που αυτοχαρακτηρίζονται (tres sic!) σοβαροί, χωρίς να έχουν πάρει ούτε μυρωδιά τι λέει ο κόσμος για τα αποτυχημένα έργα και τις ημέρες τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *