Όταν η Λαϊκή Συσπείρωση «ξεπλένει» τα συμφέροντα που απειλούν την πόλη

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιεί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στην πόλη μας με αφορμή τα 20 χρόνια από την επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Κεντρικός ομιλητής ανάμεσα σε άλλους ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης. Μέχρι εδώ καλά, θα μπορούσε να είναι μια πολύ αξιόλογη αντιιμπεριλιστική πρωτοβουλία.

Η έκπληξη ήταν ότι ανάμεσα στους ομιλητές διακρίναμε γνωστούς δημοσιογράφους αθλητικών μέσων, με τη ιδιότητα της συμμετοχής τους «στην αποστολή της ΑΕΚ στο βομβαρδισμένο Βελιγράδι». Το να συμμετέχουν σε πολιτική εκδήλωση της αριστεράς στην πόλη μας, άνθρωποι που παίρνουν μέρος σε ένα μηχανισμό οπαδικής δημοσιογραφίας, ο οποίος αποσιώπησε και διαστρέβλωσε όλα όσα έχουν συμβεί στην πόλη τα τελευταία 5 χρόνια, δεν είναι απλά μια σύμπτωση.

Μπορεί τα οπαδικά μέσα να φιλοτεχνούν ένα «αντιιμπεριαλιστικό προφίλ» της ομάδας και των οπαδών της, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην πόλη μας οργανωμένοι στρατοί «οπαδών» έχουν επιτεθεί σε αιρετούς και συλλογικότητες, διέλυσαν δημοτικά συμβούλια, απέτρεψαν και χτύπησαν δημόσιες εκδηλώσεις, επιτέθηκαν και τραμπούκισαν εργαζόμενους. Δεν είδαμε όλα αυτά να καταγγέλλονται στα οπαδικά μέσα. Αντίθετα είδαμε επιθέσεις στη δημοτική αρχή, κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, συκοφαντίες και ψευδείς ειδήσεις, που δημιουργούσαν (και εξακολουθούν να δημιουργούν) κλίμα έντασης και υποδαύλιζαν το οπαδικό μίσος.

Δεν μπορεί ένας θολός αντιιμπεριαλισμός να χρησιμοποιείται ως «ξέπλυμα» των μεγαλο-παραγόντων και των συμφερόντων τους. Κατανοητό ότι η Λαϊκή Συσπείρωση επιθυμεί να απευθυνθεί σε ένα ακροατήριο οπαδών της ΑΕΚ, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει αποσιωπώντας την ευθεία παρέμβαση που επιχειρούν τα οργανωμένα συμφέροντα με τον μανδύα της ομάδας στην εκλογική διαδικασία στην πόλη μας.

Είναι περίεργο όταν ακόμα και συντηρητικοί άνθρωποι της πόλης μας σχολιάζουν αρνητικά το γεγονός ότι κάποιοι εξωθεσμικοί οικονομικοί παράγοντες επέβαλαν μια υποψηφιότητα στην πόλη μας, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης να αποφεύγει να κατονομάσει τον εκπρόσωπο των συμφερόντων και να υποτιμά τη βασική αντίθεση που αναπτύσσεται σε αυτή την εκλογική μάχη ανάμεσα στα λαϊκά συμφέροντα και τα επιχειρηματικά σχέδια.


Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

2 Σχόλια

  1. Ουδεμία εντύπωση. Τη «γραμμή» την έδωσε πριν τρία τέσσερα χρόνια το μέλος της κεντρικής επιτροπής Μάκης Παπαδόπουλος στο Πνευματικό κέντρο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

  2. Πρέπει να είμαστε ο μοναδικός Δήμος σε όλη την επικράτεια που η παράταξη του ΚΚΕ (Λα.Σ.) κινείται δεξιότερα από εκείνη της υπόλοιπης αριστεράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *