Προεκλογική παρέμβαση ΑΕΚ με πρόσχημα το «καθάρισμα» του Άλσους

Μια περίεργη ανακοίνωση – παρέμβαση δημοσιοποίησε στην επίσημη σελίδα της η ΑΕΚ, με την οποία καλεί το Δήμο να κατεδαφίσει τις εγκαταστάσεις του πρώην ζωολογικού κήπου. Θυμίζουμε ότι στο χώρο του πρώην ζωολογικού κήπου στεγάζεται το καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Φιλοζωικού Συλλόγου.

Με τίτλο «Έφτασε η ώρα να «καθαρίσει» ολόκληρο το Άλσος!» και επικαλούμενοι δικαστική απόφαση, οι συντάκτες της ανακοίνωσης για άλλη μια φορά παρεμβαίνουν σε ένα ζήτημα που αφορά το Δήμο και την επίσημη πολιτεία, αποδίδοντας στη δημοτική αρχή ότι δήθεν επιθυμεί την παραμονή των αυθαιρέτων μέσα στο Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας. Και καλούν το Δήμο
«να επιδείξει την ευαισθησία του στη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και ιδίως του ίδιου του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας», θυμίζοντας ότι οι ίδιοι έχουν αποδείξει «εμπράκτως
πόσο ευαίσθητοι είναι» (!) με την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων καθαριότητας του Δήμου. Φέρουν μάλιστα ως παράδειγμα της ευαισθησίας τους απέναντι στο περιβάλλον, την κατασκευή του… γηπέδου.

Τόσο ο χρόνος (προεκλογική περίοδος), όσο και το ύφος της ανακοίνωσης παραπέμπει σε σκοπιμότητα, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι στο Άλσος εξελίσσεται ένα μεγάλο πρόγραμμα ανάπλασης, που εκτός από τις εκτεταμένες φυτεύσεις, περιλαμβάνει την αποξήλωση των αυθαίρετων τσιμέντινων κατασκευών (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία). Ανεξάρτητα από το σαθρό επιχείρημα περί προστασίας του Άλσους από την… οικοδόμηση του γηπέδου (για το οποίο θυμίζουμε ότι αποχαρακτηρίστηκαν μερικά στρέματα δάσους), αυτό που δημιουργεί εντύπωση είναι η αναγόρευση των επικεφαλής της ομάδας σε αυτόκλητους προστάτες μιας δημόσιας δασικής έκτασης.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες με εμπρηστικό κείμενο σε οπαδικές σελίδες επιχειρήθηκε να αναζωπυρωθεί το κλίμα ενάντια στη δημοτική αρχή. Φαίνεται ότι κάποιοι απεργάζονται προεκλογική παρέμβαση στην πόλη, αν κρίνουμε και από τη εμφάνιση στοχευμένων σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε σελίδες οπαδών της ομάδας με καθαρή «γραμμή» για το τι πρέπει να ψηφίσουν οι οπαδοί της ΑΕΚ στην πόλη.

Γιώργος Κατερίνης

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *