Στην Murcia της Ισπανίας το 3ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς»

Το 3ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς» συντονίζοντας το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ στρατηγικής σύμπραξης μεταξύ σχολείων με τίτλο «Το Παρελθόν είναι το Μέλλον μας: Περιβαλλοντική και Πολιτιστική Αειφορία», επισκέφτηκε κατά το διάστημα 17 έως και 22 Φεβρουαρίου 2019, την πόλη της Μούρθια, που βρίσκεται στη νότια πλευρά της Ισπανίας.

Εκεί οι μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν τις εργασίες τους πάνω στα θέματα της συνάντησης. Συγκεκριμένα οι μαθητές Γαλιατσάτου Ανδριάνα, Δημακοπούλου Μερόπη και Κοέλιο – Χρονόπουλος Πέτρος αναφέρθηκαν στις εφαρμογές και τις προοπτικές του βιώσιμου και του εναλλακτικού τουρισμού στην χώρας μας. Ο μαθητής Κούτσιος Νικόλαος, παρουσίασε τις εφαρμογές και τις δυνατότητες της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Παρόμοια θέματα σχετικά με τις χώρες τους παρουσίασαν και οι μαθητές από τις άλλες χώρες, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Τουρκία και Τσεχία που μετέχουν στο πρόγραμμα.

Τέλος οι μαθητές Βενέτης Κωνσταντίνος και Γεωργίου Παύλος παρουσίασαν το πρωτότυπο μοντέλο αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε από ανακυκλώσιμα υλικά και κινείται με ηλιακή ενέργεια, καταλαμβάνοντας, μάλιστα, την πρώτη θέση στον διαγωνισμό που διενεργήθηκε μεταξύ των άλλων μοντέλων αυτοκινήτων που έφτιαξαν οι αντίστοιχες ομάδες από Γερμανία, Τουρκία και Ισπανία.

Τους μαθητές συνόδευσαν στην Ισπανία ο Διευθυντής του σχολείου Απόστολος Τζιοβάρας και ο καθηγητής Οικονομίας του σχολείου Ραμζί Αλ Ινσαουί.

Πλέον όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές που μετέχουν στο πρόγραμμα εργάζονται εντατικά για να υποδεχτούν τα συνεργαζόμενα σχολεία στην πόλη και το σχολείο, από 6 έως και 10 Μαΐου 2019. Τα θέματα της συνάντησης θα είναι η διδασκαλία των γλωσσών μας, τα μεταναστευτικά μονοπάτια ανάμεσα στις χώρες μας και οι κοινές ρίζες στις γλώσσες μας.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *