«Βούλιαξε» το ΠΠΙΕΔ στην εκδήλωση – εγκαίνια της έκθεσης «Ένας κόσμος για όλους»

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, παρά τον βροχερό καιρό, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης «Ένας κόσμος για όλους» που φιλοξενεί το ΠΠΙΕΔ μέχρι τις 16 Απριλίου.


Ο εμβληματικός Γερμανός εικαστικός καλλιτέχνης τοιχογραφιών Klaus Klinger επισκέπτεται την πόλη μας και παρουσιάζει την έκθεση στην οποία συμμετέχουν ακόμη οι Michal Batory (Γαλλία), Klaus Klinger (Γερμανία), Cecilia Herrero (Αργεντινή), Μιχάλης Κουντούρης (Ελλάδα), Justuh (Πολωνία), με θέμα τη φυγή, την μετανάστευση, την αλληλεπίδραση.

Στην εκδήλωση μίλησε ο ιδρυτής της ένωσης καλλιτεχνών για τη δημόσια τέχνη Farbfieber και του κινήματος παγκόσμιας τοιχογραφίας Mural Clobal,
Klaus Klinger, ο σκιτσογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών
Μιχάλης Κουντούρης, και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας Μιχάλης Πατένταλης.  Χαιρετισμό απηύθηνε ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος. Παραβρέθηκε και χαιρέτισε και εκπρόσωπος της Γερμανικής Πρεσβείας.

Τον Klaus Klinger υποδέχτηκε με παραδοσιακούς χορούς το χορευτικό της Ένωσης Ποντίων.

Ακολούθησε η εκδήλωση – αφιέρωμα στο ρεμπέτικο με τη Χορωδία του Δήμου, υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Κάτσαρη και με παρεμβάσεις από τον μελετητή του ρεμπέτικου Παναγιώτη Κουνάδη.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *