Ντροπή κύριε Βέττο!, ή ποιοι ακολουθούν πιστά τη σχολή του γκεμπελισμού

Λέγε – λέγε ψέματα, στο τέλος θα παραχθεί είδηση. Σε αυτή τη σχολή «στρατευμένης» δημοσιογραφίας έχει… φοιτήσει ο κ. Βασίλης Βέττος, όπως αποδεικνύεται από τα καθημερινά «αποκαλυπτικά» του ρεπορτάζ.

Τελευταίο δείγμα το βίντεο «αναγνώστη του», το οποίο δημοσιοποίησε στο FXnews (μπορείτε να το δείτε εδώ), με τίτλο «Ντροπή κύριε Δήμαρχε!» ως δήθεν προαύλιο του 3ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας «ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ».

Μόνο που ο χώρος αυτός δεν χρησιμοποιείται από το συγκεκριμένο σχολείο, ούτε και από οποιοδήποτε μέλος της σχολικής κοινότητας ή εκπαιδευτικό. Πρόκειται για το χώρο όπου λειτουργούσε στο παρελθόν και επί πολλά χρόνια το Ε.Κ.Φ.Ε. Νέας Φιλαδέλφειας (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών) το οποίο, επί της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής, μετακινήθηκε σε άλλους χώρους του σχολικού συγκροτήματος. Μάλιστα ο Δήμος διέθεσε στην τότε υπεύθυνη του Ε.Κ.Φ.Ε. όλα τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό για την μετακίνηση του εξοπλισμού σύμφωνα με τις οδηγίες της.

Έκτοτε ο χώρος εγκαταλείφθηκε και δεν χρησιμοποιείται. Όπως μας διαβεβαίωσαν από τη 2η Σχολική Επιτροπή, η διεύθυνση του σχολείου, η οποία είναι επιφορτισμένη για την ασφάλεια των μαθητών, δεν επιτρέπει την προσέγγιση των μαθητών στον απόμερη αυτή εγκατάσταση. Και είναι φυσικό να μην έχει γίνει κάποια επέμβαση για την αποκατάσταση του συγκεκριμένου χώρου, αφού έχει ξεκινήσει η ανέγερση νέου κτιρίου του 3ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας και υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός χρήσεων για τις εγκαταστάσεις που θα εκκενωθούν.

Όλα τα παραπάνω θα μπορούσε ο διαχειριστής του FXnews να τα έχει πληροφορηθεί αν είχε επικοινωνήσει ή με το σχολείο ή με τον πρόεδρο της 2ης Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος υπήρξε για πολλά χρόνια διευθυντής του σχολείου. Αν δε ήθελε να συμβάλει στην προεκλογική συζήτηση, θα μπορούσε να ανοίξει ένα διάλογο για το πώς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν καλύτερα οι εγκαταστάσεις που θα εκκενωθούν από τη μεταφορά στα νέα κτίρια που χτίζονται με γοργούς ρυθμούς.

Αντ’ αυτού προτιμά να κινδυνολογεί, μιλώντας για «τριτοκοσμικό» και «επικίνδυνο» προαύλιο, κατηγορώντας για πολλοστή φορά τη δημοτική αρχή, δυναμιτίζοντας το προεκλογικό κλίμα, χωρίς να αντιλαμβάνεται το μέγεθος της δυσφήμισης που προκαλεί στο συγκεκριμένο σχολείο και τα προβλήματα που δημιουργεί στη σχολική κοινότητα.

Υ.Γ. Όταν, λοιπόν, ο ίδιος ο κ. Βέττος γράφει όσα καταγγελτικά γράφει, με αφορμή ένα ψευδεπίγραφο ρεπορτάζ, τολμά και καταγγέλλει ως «γκεμπελίσκο» τον Πολίτη, που δημοσιοποίησε τους (υπαρκτούς) βανδαλισμούς σε παιδικές χαρές. Το γεγονός ότι από τη μια αποκρύπτει από τους αναγνώστες του τι πραγματικά συμβαίνει στην πόλη και από την άλλη εφευρίσκει λόγους για να κατηγορήσει τη δημοτική αρχή, κατά την άποψή του είναι δημοσιογραφία. Κατά τη δική μας άποψη είναι ο ορισμός του γκεμπελισμού.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *