«Πληθαίνουν οι βανδαλισμοί» – καταγγέλλει ο Δήμος

Με αφορμή και τους τελευταίους βανδαλισμούς, ο Δήμος εξέδωσε ανακοίνωση μιλώντας για το φαινόμενο των συχνών βανδαλισμών στην πόλη μας και καλεί τους πολίτες σε επαγρύπνηση:

Στην πόλη μας, υπάρχει έντονα το φαινόμενο των βανδαλισμών με διάφορες μορφές. Βανδαλισμοί που συχνά φωτογραφίζονται και ακολουθούνται με σχόλια και δημοσιεύματα που καταγγέλλουν την δήθεν εγκατάλειψη και την δήθεν αδιαφορία για διάφορα μέρη της πόλης. Παιδικές χαρές που ανακαινίζονται ξανά και ξανά, γήπεδα που παραδόθηκαν ολοκαίνουργα και διαρκώς καταστρέφονται, κοινόχρηστοι χώροι και χώροι πρασίνου, πεζόδρομοι, πεζοδρόμια κλπ., όλα αποτελούν στόχο και όλα δίνουν τροφή για κριτική.

Το τελευταίο διάστημα τα φαινόμενα των βανδαλισμών και των αρνητικών σχολιασμών, πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο καθώς πλησιάζουμε στις δημοτικές εκλογές. Αυτοί που πραγματοποιούν ή υποθάλπουν αυτούς τους βανδαλισμούς, στρέφονται στην πραγματικότητα εναντίον των δημοτών. Αφενός γιατί δημιουργούν δυσλειτουργία σε χώρους και υποδομές που χρησιμοποιούν οι πολίτες και αφετέρου γιατί τους χρεώνουν με συνεχείς δαπάνες αποκαταστάσεων.

Είναι φανερό ότι ο Δήμος δεν έχει ούτε την αρμοδιότητα, ούτε τα μέσα για να αστυνομεύσει και να φυλάξει όλους τους χώρους που μπορεί να αποτελέσουν στόχο βανδάλων. Ωστόσο η αστυνομία είναι ενήμερη και οι δημοτικές υπηρεσίες βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και το ίδιο καλούνται να κάνουν οι δημότες. Το διάστημα που απέμεινε μέχρι τις δημοτικές εκλογές δεν είναι μεγάλο, ας φροντίσουμε όλοι να αποτρέψουμε και να αποθαρρύνουμε τέτοιες συμπεριφορές που αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης και δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των πολιτών. 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *