Στην ΚΤΥΠ δήμαρχος – αντιδήμαρχοι για σοβαρά προβλήματα των σχολείων

Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ (Κτιριακές Υποδομές), Ιωάννη Χαρωνίτη, είχε την Τετάρτη 27 Μαρτίου αντιπροσωπεία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης Άρη Βασιλόπουλο. Όπως μας ενημερώνει ο Δήμος στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα σημαντικά ζητήματα των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Γιώργος Ανεμογιάννης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ευτυχία Παπαλουκά, ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Κώστας Μπαρούτας, και ο Διευθυντής του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι τα εξής:

  1. Η μεταβίβαση όλων των σχολικών κτιριακών Μονάδων στην κυριότητα του Δήμου μας. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στην αντιπροσωπεία ο κ. Χαρωνίτης, κατατίθεται άμεσα στη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο προς ψήφιση.
  2. Συζητήθηκε ο τρόπος και η μεθοδολογία παραχώρησης, άμεσα, της έκτασης των 12 στρεμμάτων που βρίσκονται στην περιοχή Πέταλο Νησίδας της Νέας Φιλαδέλφειας, έτσι ώστε ο Δήμος να προχωρήσει στη δημιουργία αθλητικών και άλλων εγκαταστάσεων αναψυχής στο χώρο.
  3. Αναμένεται άμεσα, τις επόμενες μέρες, επίσκεψη από κλιμακιο μηχανικών της ΚΤΥΠ ΑΕ στο κτιριακό συγκρότημα των ΕΠΑΛ, με σκοπό να αποτυπωθεί η υπάρχουσα κατάσταση και να δοθούν βραχυπρόσθεσμες λύσεις στα κτιριακά του προβλήματα. Επίσης, πρόκειται να διερευνηθεί η μακροχρόνια λύση στα κτιριακά προβλήματα με τη μετεγκατάσταση ή την κατασκευή νέων κτιρίων. Συζητήθηκε η κατασκευή αθλητικών χώρων για την αναβάθμιση συνολικά της περιοχής.
  4. Σε ό,τι αφορά την προσθήκη αιθουσών στο 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας, συμφωνήθηκε ότι οι μελέτες και η έκδοση οικοδομικής άδειας, θα ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από την ΚΤΥΠ ΑΕ.

Τέλος, προγραμματίζονται άμεσα από την ΚΤΥΠ ΑΕ οι εργασίες αποκατάστασης του αύλιου χώρου του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *