Παραλειπόμενα μιας επετείου – η… σημειολογία των στεφανιών και τα… παρατράγουδα

Η φετινή εθνική επέτειος, δυο μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, είχε αναμφισβήτητα «προεκλογικό» χαρακτήρα. Σημειώσαμε μερικά στιγμιότυπα που μας έκαναν εντύπωση.

Και μαζί και μόνοι…

Πάντα παρών στις εθνικές επετείου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, Λύσανδρος Γεωργαμλής, σε αντίθεση με την συστηματική απουσία του από τα δημοτικά συμβούλια και την οικονομική επιτροπή. Στην κατάθεση στεφάνων προτίμησε να ηγηθεί της -διαλυμένης εδώ και χρόνια- Ένωσης Δημοτών:

Παρούσα και η -απούσα από τα συμβούλια- τριανδρία συμβούλων του Νέο, το οποίο κι αυτό υπάρχει μόνο στα χαρτιά πλέον:

Έτσι ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Βούρος απέμεινε να καταθέτει στεφάνι… μόνος:

Όταν όμως ξεκίνησε η παρέλαση, όλοι έσπευσαν να φωτογραφηθούν αγκαζέ με το νέο αρχηγό:

Ηχηρές απουσίες…

Απών από την κατάθεση στεφάνων, αλλά και από τους «επίσημους» στην παρέλαση, ο Παντελής Γρετζελιάς. Να υπήρχε άραγε κάποιος συμβολισμός;

Απών και ο Μιχάλης Κουτσάκης, ο οποίος πάντοτε κατέθετε στεφάνι ως Νέα Προοπτική. Μάλλον τον απέτρεψε η… εμπλοκή με την υποψηφιότητά του.

Ο Χάρης Τομπούλογλου αντίθετα επέλεξε να μείνει… στους επισήμους, αναθέτοντας την κατάθεση στεφάνου σε συνεργάτες του.

Ένα – δυο – τρία στεφάνια…

Αυξημένη αυτή τη φορά η παρουσία της ΑΕΚ στην τελετή κατάθεσης στεφάνων. Ούτε ένα, ούτε δυο αλλά τρία ήταν τα κιτρινόμαυρα στεφάνια, που κατέθεσαν δυο εκπρόσωποί της: της Ερασιτεχνικής, της ΠΑΕ και της ΚΑΕ:

Και τα παρατράγουδα…

Ένταση προσπάθησαν να προκαλέσουν κάποιοι στη διάρκεια της τελετής στην Πλατεία Κωνσταντινουπόλεως, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αυτή τη φορά το «ντροπή» που ακούστηκε από την πλευρά των εκπροσώπων φορέων, απέτρεψε τη συνέχεια των προκλήσεων (δείτε εδώ αναλυτικότερα).

Στο κενό έπεσε και η προσπάθεια κάποιων να… χρωματίσουν πολιτικά την παρέλαση. Μάλλον γραφική ήταν η παρουσία μιας σημαίας με τον ήλιο της Βεργίνας, η οποία εμφανίστηκε κοντά στους «επίσημους»:

Δεν φαίνεται να βρήκε οπαδούς στην πόλη μας ούτε το… επίκαιρο τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή», για το οποίο δόθηκε «γραμμή» από πολιτικούς και κανάλια να ακουστεί στις παρελάσεις. Εμφανής ήταν η προσπάθεια δυο νεαρών (μαθητών;) ντυμένων σε στρατιωτικά χρώματα να… υπαγορεύσουν τον ύμνο στους παρελαύνοντες μαθητές του ΕΠΑΛ, αλλά ήταν τόσο μικρή η ανταπόκριση που λίγοι αντελήφθησαν τι ακριβώς ακουγόταν:

Φαίνεται ότι μόνο ο Χάρης Τομπούλογλου το κατάλαβε και το σημείωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θριαμβολογώντας.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *