Στην έκθεση για τη Μικρασιατική Καταστροφή οι πρόσφυγες του ESTIA

Οι πρόσφυγες του σήμερα μαθαίνουν για τους πρόσφυγες του χθες. Την
έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Μικρασιατική Καταστροφή και την περίοδο αποκατάστασης και εγκατάστασης των προσφύγων στην ελληνική επικράτεια που φιλοξενείται στο ΠΠΙΕΔ, επισκέφτηκαν την Πέμπτη 21 Μαρτίου οικογένειες προσφύγων και αιτούντων άσυλο που φιλοξενούνται σε διαμερίσματα του προγράμματος ESTIA στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας.

Οι οικογένειες των προσφύγων παρακολούθησαν, με την υποστήριξη διερμηνέων του προγράμματος ESTIA στις γλώσσες Αραβικά, Φαρσί, Κουρμαντζί και Σορανί,  την παρουσίαση του Ερευνητή του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών Δημήτρη Καμούζη με θέμα: «Σώστε τα παιδιά!»: Η ελληνική προσφυγική κρίση του 1922 και οι διεθνείς ανθρωπιστικές εκστρατείες ενημέρωσης». Οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες με καταγωγή από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Ιράν,  αφού παρακολούθησαν την παρουσίαση, έκαναν ερωτήσεις στον κ. Καμούζη για την Μικρασιατική Καταστροφή και την προσφυγική κρίση του 1922 και  περιηγηθήκαν στην έκθεση φωτογραφίας μαζί με τα παιδιά τους.

Η επίσκεψη στην συγκεκριμένη έκθεση φωτογραφίας συνέβαλε στην βιωματική επαφή των προσφύγων του σήμερα με τους πρόσφυγες που εγκατασταθήκαν από τη Μικρά Ασία το 1922 και συνδέθηκαν με την ιστορική-προσφυγική κληρονομιά του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-  Νέας Χαλκηδόνας.

       

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *